News

Caz ireal în Germania. Un român și-a legat canapeaua de mașină și a ieșit să plimbe. Ce au descoperit polițiștii când l-au oprit

Un român s-a urcat drogat la volan în Germania, însă înainte a avut grijă să-și lege canapeaua pe mașină, aparent pentru a-și ajuta un prieten să se mute.
19.09.2023 | 23:14
Caz ireal in Germania Un roman sia legat canapeaua de masina si a iesit sa plimbe Ce au descoperit politistii cand lau oprit
Un român și-a legat canapeaua de mașină. Foto: Știri Diaspora
ADVERTISEMENT

Polițiștii au rămas mască atunci când au văzut cum bărbatul conducea liniștit cu o canapea legată cu sfoară pe acoperișul mașinii, pe A445. Ofițerii de poliție din Arnsberg au rămas uimiți când au oprit autoturismul care circula cu viteză în zona Hamm – Renania de Nord-Westfalia. Conform oamenilor legii, șoferul conducea haotic și a scos mașina din trafic la capătul prelungirii din WErl.

Un român și-a legat canapeaua de mașină și a ieșit să plimbe

Tânărul de 21 de ani de la volan a avut scuza că se grăbea să-și ajute un prieten să se mute, însă polițiștii l-au testat antidrog și au aflat că acesta consumase cocaină în cantități impresionante. “Un tânăr de 21 de ani din România decisese să facă acest transport neobișnuit – potrivit propriei declarații, în contextul unei mutări la care îl ajuta.

ADVERTISEMENT

În timpul controlului bărbatului, a fost observat și comportamentul său agitat, motiv pentru care bărbatul a fost de acord cu un test preliminar voluntar de depistare a drogurilor”, au explicat polițiștii. Paradoxal, aproape simultan în același loc poliția din Dortmund a verificat un bărbat în vârstă de 40 de ani din Welver.

Chiar dacă acesta nu era drogat, polițiștii s-au crucit când au găsit în mașina bărbatului două canistre neasigurate de acid sulfuric, pe lângă un ferăstrău și alte unelte ascuțite. “Pe zona de încărcare a Ford Transit-ului său se aflau două canistre de acid sulfuric care nu erau asigurate împotriva alunecării sau răsturnării.

ADVERTISEMENT

Acestea sunt clasificate ca mărfuri periculoase și se aflau în imediata apropiere a unor obiecte ascuțite, cum ar fi un ferăstrău și alte unelte. Ofițerii au depus, de asemenea, o plângere contravențională împotriva bărbatului în vârstă de 40 de ani”, este precizat în comunicat, conform stiridiaspora.ro.

Cei doi bărbați au fost amendați și nu li s-a permis să-și continua călătoria periculoasă, în acele condiții. Polițiștii au explicat încă o dată că încărcătura trebuie securizată în momentul în care e transportată cu un autoturism, pentru a nu pune în pericol viața celorlalți participanți la trafic, dar nici a șoferului.

ADVERTISEMENT

“Conform secțiunii 22 din StVO, încărcătura trebuie să fie stivuită sau fixată astfel încât să nu poată aluneca, să cadă, să se rostogolească înainte și înapoi sau să cadă, chiar și în timpul unei frânări de urgență sau al unei acțiuni de evitare bruscă”, au explicat oamenii legii. În completare, polițiștii au mai avut un sfat pentru șoferi.

În special pentru cei care ”fixează încărcăturile grele, cum ar fi mobilierul, doar cu plase de fixare a încărcăturii. Totuși, aceste plase trebuie folosite doar pentru frunze și tăieturi verzi”. Între timp, în România continuă raziile de amploare care identifică zeci de șoferi drogați și băuți pe drumuri.

ADVERTISEMENT

Deși ministrul de interne Cătălin Predoiu a anunțat în mod șocant că țara noastră a pierdut lupta cu drogurile înainte ca ea să fi început, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că nu accepta un astfel de scenariu. Mai mult, Ciolacu a declarat război total drogurilor și traficanților de droguri din țara noastră.

ADVERTISEMENT