News

Caz medical misterios în Iași. Un copil a ajuns la spital cu dureri de cap și amețeli. Ce au descoperit doctorii

Un caz medical misterios a avut loc la Spitalul Județean din Iași, acolo unde un copil a fost internat cu dureri de cap și amețeli. Imediat, starea i s-a agravat brusc.
15.02.2024 | 17:00
Caz medical misterios in Iasi Un copil a ajuns la spital cu dureri de cap si ameteli Ce au descoperit doctorii
Un copil de 12 ani a ajuns în stare gravă la un spital din Iași. Ce diagnostic i-au pus medicii. Sursa foto: monitorulbt.ro
ADVERTISEMENT

Medicii de la Spitalul Județean de Urgență Iași au experimentat, în această săptămână, un caz mai rar. Un copil de 12 ani a fost adus de mama sa cu dureri puternice de cap și amețeli. În scurt timp, a început să facă convulsii, fiind intubat.

Un copil de 12 ani a ajuns în stare gravă la un spital din Iași. Ce diagnostic i-au pus medicii

Din informațiile oferite de presa locală, medicii care l-au preluat pe minor nici nu au apucat să îl investigheze. Asta pentru că, imediat după ce a fost adus la spital, starea i s-a agravat dramatic.

ADVERTISEMENT

În decurs de câteva minute de la prezentarea în Urgențe copilul a început să facă convulsii. A fost intubat şi ulterior medici pe mai multe specialităţi au intervenit. Starea copilului a continuat să se degradeze şi a fost supus şi unui examen tomograf”, a mărturisit un medic din cadrul Spitalului Județean de Urgenţă, pentru MonitorulBT.ro.

Examinarea tomografică a scos în evidență diagnosticul de etmoidită. Vorbim de o infecție severă la nivelul sinusurilor. Aceasta a pus presiune la nivelul creierului.

ADVERTISEMENT

Imediat, un medic pediatru de specialitate ORL a intervenit cu ajutorul unui endoscop. El a reușit să dreneze infecția, astfel că starea minorului s-a stabilizat. După acest proces, copilul a fost supus unei investigații medicale mai amănunțite.

Ce este etmoidita și ce riscuri are în cazul copiilor

Etmoidita acută este o urgență medicală care apare în special la copii. Ca simptome specifice putem enumerea cefaleea severă sau febra. Una dintre complicațiile majore este abcesul orbitar.

ADVERTISEMENT

Acesta se caracterizează prin debut brusc, febră până la 39 grade, umflarea pielii din jurul orbitei, dezvoltarea chemoză a conjunctivei, apariția reflexii, o încălcare a mișcărilor globului ocular, scăderea bruscă a capacității vizuale.

La minori, pierderea vederii și uneori extensia intracraniană a infecției sunt cele mai frecvente complicații. În aceste cazuri, intervenția promptă medicală și chirurgicală este fundamentală pentru obținerea vindecării.

ADVERTISEMENT

Medicii spun că depistarea la timp a bolii și alegerea metodei corecte de tratament sunt esențiale pentru tratamentul complicațiilor orbitare secundare etmoiditei acute, mai ales la pacienții de vârste fragede.

ADVERTISEMENT