News

Caz revoltător în Mureș. Un tată a vrut să mituiască poliția cu 600 de euro pentru a nu-l lăsa fără permis pe fiul său

Tată și fiu reținuți în Mureș pentru dare de mită. Polițiștii care au fost mituiți au făcut un denunț, iar cei doi inculpați au fost prinși în flagrant
04.04.2024 | 11:29
Caz revoltator in Mures Un tata a vrut sa mituiasca politia cu 600 de euro pentru a nul lasa fara permis pe fiul sau
Tată și fiu acuzați că au oferit bani polițiștilor pentru a scăpa de consecințele unei contravenții rutiere. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

În județul Mureș, două persoane, un tată și fiul său, au fost reținute sub acuzațiile de dare de mită. Denunțul a fost formulat chiar de cei doi ofițeri de poliție cărora au vrut să le dea bani.

Tată și fiu reținuți pentru că au vrut să mituiască poliția

Evenimentul a avut loc pe 2 aprilie 2024, când doi agenți de poliție au raportat că un individ le-a oferit suma de 600 de euro pentru a nu suspenda permisul de conducere al fiului său, care comisese o infracțiune rutieră, respectiv efectuarea unei depășiri pe linie continuă.

ADVERTISEMENT

Transferul de bani a fost înregistrat cu camerele video purtate de polițiștii de la o secție de poliție a Inspectoratului de Poliție al Județului Mureș.

„În data de 2 aprilie 2024, la Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş au fost înregistrate denunţurile a doi agenţi de poliţie cu privire la faptul că un bărbat le-a promis şi oferit suma de 600 de euro pentru a nu fi suspendat permisul de conducere al fiului său pentru efectuarea unei depăşiri pe linie continuă. Momentul cu înmânarea sumei de bani a fost filmat cu body cam din dotare”, a transmis DGA

ADVERTISEMENT

Inculpații riscă o pedeapsă cu închisoarea

Sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș, în data de 3 aprilie 2024, s-a desfășurat o operațiune de prindere în flagrant.

Pe lângă cei 600 de euro tatăl inculpatului, i-a dat unuia dintre polițiștii care au făcut denunțul încă 10.000 de forinți, moneda oficială a Ungariei.

ADVERTISEMENT

Tatăl și fiul, ca sunt programati să fie aduși în fața instanței astăzi, cu propunerea de arest preventiv. Totodată, este important de menționat că prezumția de nevinovăție trebuie respectată în toate circumstanțele, potrivit comunicatului poliției.

„Cei doi urmează ca astăzi să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a precizat Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Mureş.

ADVERTISEMENT

Anchetatorii continuă cercetările în acest caz pentru a stabili cu exactitate detaliile care pot contribui la probatoriul folosit în instanță, astfel încât bărbatul și copilul său să primească o pedeapsă.

ADVERTISEMENT