News

Tragedie în Franța. Cel puțin 9 morți, după un incendiu într-un cămin pentru persoane cu dizabilități

Centrul era acredit să găzduiască 16 oameni. Însă, în interiorul clădirii se aflau 28 de persoane. Victimele erau cazate la etaj.
09.08.2023 | 16:51
Tragedie in Franta Cel putin 9 morti dupa un incendiu intrun camin pentru persoane cu dizabilitati
Tragedie în Franța. Cel puțin 9 morți, în urma unui incendiu. Sursa foto: Facebook Infos Morhange et Alentours
ADVERTISEMENT

Tragedie în Franța, după izbucnirea unui incendiu puternic la un cămin pentru persoane cu dizabilități. Evenimentul s-a produs, miercuri, în Alsacia, iar centrul aparține Institutului Terapeutic Educativ şi Pedagogic (ITEP).

Tragedie în Franța. Cel puțin 9 morți, în urma unui incendiu

În interiorul clădirii se aflau 28 de persoane, deși potrivit viceprimarului Daniel Leroy, centrul era acredit să găzduiască 16 oameni. Potrivit pompierilor francezi, 17 persoane au reușit să iasă din clădire, în timp ce alte 11 au rămas în interior.

ADVERTISEMENT

Până acum, au fost găsite cadavrele a nouă dintre beneficiari. Cel mai probabil, bilanțul victimelor va crește, autoritățile bănuind că și celelalte două persoane care nu sunt de găsit au murit și ele în incendiu.

Primarul comunei La Forge, din regiunea Alsacia, acolo unde a avut loc această tragedie, a declarat pentru Le Figaro că beneficiarii centrului erau adulți cu deficienţe mentale uşoare, veniţi de la Nancy, în vacanţă.

ADVERTISEMENT

În trecut, la parterul centrului ar fi fost un garaj

Clădirea în care funcționa căminul era formată din parter, un etaj şi un mezanin. Conform autorităților, existau scări de evacuare exterioare. Însă, unele dintre persoanele care erau cazate la etajul centrului nu au avut nicio șansă de scăpare.

„Un incendiu generalizat al clădirii. 11 persoane se aflau în interior şi pentru care nu a fost posibilă nicio acţiune. Victimele care au putut scăpa sunt cele de la parter. Dintre cele de la etaj au putut pleca unele, dar nu toate”, a declarat locotenent-colonelul pompier Philippe Hauwiller, pentru presa din Franța, potrivit News.ro.

ADVERTISEMENT

Viceprimarul spune că la parterul centrului ar fi fost un garaj renovat. La fața locului au intervenit 76 de pompieri cu mai multe echipaje, patru ambulanţe, un post medical avansat şi trei scări şi 40 de jandarmi.

În urma nefericitului eveniment, președintele Emmanuel Macron a transmis condoleanțe familiilor victimelor. Totodată, premierul Elisabeth Borne va desfășura o vizită la locul tragediei, scrie presa franceză.

ADVERTISEMENT

„În faţa acestei tragedii, mă gândesc la victime, la răniţi, la rudele lor. Mulţumesc forţelor noastre de securitate şi serviciilor nostre de salvare mobilizate”, a transmis preşedintele Emmanuel Macron.

ADVERTISEMENT