News

Caz șocant într-o școală din București. Adolescent de 14 ani, tăiat cu briceagul de un coleg

Școlile din România s-au transformat de ani buni în Vestul Sălbatic, unde drogurile și armele albe sunt la ele acasă și uneori chiar sunt folosite.
28.09.2023 | 09:13
Caz socant intro scoala din Bucuresti Adolescent de 14 ani taiat cu briceagul de un coleg
Caz șocant într-o școală din București. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Este și cazul recent al unui adolescent de 14 ani, elev la o școală din București, tăiat cu briceagul de un coleg de clasă după ce s-ar fi certat cu acesta într-o pauză. Incidentul a avut loc la școala Avram Iancu din București și totul ar fi pornit de la un conflict spontan.

Adolescent de 14 ani, tăiat cu briceagul de un coleg

Victima a fost tăiată pe mână și a avut nevoie de îngrijiri medicale, iar cel care a chemat Poliția a fost unul dintrep rofesori. ”Azi, Secția 15 a fost sesizată de un profesor de la școala Avram Iancu, despre faptul că un elev a fost agresat de un coleg. În pauza dintre ore, un elev în vârstă de 14 ani, pe fondul unui conflict spontan cu un alt coleg de clasă, l-a agresat pe acesta din urmă provocându-i o plagă tăiată la nivelul antebrațului mâinii stângi, cu un briceag care îi aparținea”, au anunțat oamenii legii.

ADVERTISEMENT

Profesorii spun că agresorul nu era un copil problemă și nu a mai fost niciodată implicat în astfel de evenimente. Victima a ajuns la Spitalul ”Marie Curie”, unde a fost necesară sutura rănii, conform Observatornews.ro. Acum, atacatorul va avea probleme cu legea pentru că se fac cercetări pentru infracțiunea de lovire și alte violențe.

Cu siguranță că cel mai șocant caz de acest gen petrecut într-o școală din România a fost cel al profesoarei de la ”Ion Creangă” din București, înjunghiată în timpul orei. Femeia a ajuns atunci la spital cu răni în zona gâtului, însă din fericire a scăpat doar cu aceste răni.

ADVERTISEMENT

Federația Sindicatelor din Educație ”Spiru Haret” avertiza atunci că multe școli din românia au astfel de probleme legate de violență și de consum de droguri, însă majoritatea cazurilor sunt mușamalizate și nu ajung în presă. Gestul a fost condamnat inclusiv de ministrul educației Ligia Deca.

”Condamn cu fermitate orice act de agresiune din școală, fie ea fizică sau verbală, îndreptat asupra membrilor comunității școlare! Avem nevoie ca școala să fie un loc în care atât copiii, cât și profesorii să se simtă în siguranță. Am convingerea că inițiativele instituționale – regulamente, proceduri, activități în comun cu parteneri instituționali.

ADVERTISEMENT

Trebuie să fie dublate de o atitudine responsabilă a tuturor celor implicați în educație și de un parteneriat real școală-familie. Doar în acest fel, incidente zguduitoare, asemeni celui de astăzi, vor putea fi prevenite”, transmitea atunci pe Facebook ministrul Ligia Deca.

Între timp, sindicaliștii au cerut măsuri de sporire a siguranței în școlile din România pentru că nimeni nu mai e în siguranță. ”Evenimentul de la Colegiul Naţional “Ion Creangă” ar trebui să reprezinte un nou semnal de alarmă pentru autorităţi. Cadrele didactice sunt lipsite de apărare, iar unităţile de învăţământ nu au instrumentele reale, necesare şi concrete pentru a lua măsuri imediate şi eficiente în situaţia unor violenţe îndreptate împotriva salariaţilor.

ADVERTISEMENT

Sancţiunile/măsurile actuale – precum mutarea disciplinară, scăderea notei la purtare (operabilă doar la sfârşitul anului şcolar) – sunt complet lipsite de eficienţă. La ora actuală, în multe şcoli avem probleme legate de violenţă, de consumul de droguri şi nu numai. Multe dintre aceste cazuri nu ajung în mass-media, dar primim săptămânal astfel de semnale”, au transmis atunci reprezentanții sindicatului. Statistic, doar în ianuarie 2023 au fost înregistrate aproape 400 de infracțiuni, majoritatea de lovire și alte violențe, în școlile din România.

ADVERTISEMENT
Tags: