News

Elevul care a înjunghiat-o pe profesoara de japoneză de la Colegiul “Ion Creangă” a fost arestat pentru 30 de zile. Update

Elevul-cuțitar de la ”Ion Creangă” a fost reținut pentru tentativă de omor după ce și-a atacat profesoara de japoneză cu un cuțit, fără un motiv evident.
06.04.2023 | 17:15
Elevul care a injunghiato pe profesoara de japoneza de la Colegiul Ion Creanga a fost arestat pentru 30 de zile Update
Elevul-cuțitar de la ”Ion Creangă”, reținut. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT
06-04-2023
14:19

Elevul agresor a fost arestat pentru 30 de zile

Judecătorii au decis joi arestarea elevului de 16 ani care şi-a înjunghiat profesoara în timpul orei. Adolescentul a fost reţinut miercuri, pentru 24 de ore, pentru comiterea infracţiunilor de tentativă de omor calificat, port sau folosire fără drept de obiecte periculoase şi tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Anchetatorii susţin că elevul a premeditat atacul şi a făcut planuri în legătură cu modul în care urma să acţioneze.

“La data de 05.04.2023, în jurul orei 12,30, în timp ce persoana vătămată, în vârstă de 26 de ani, profesoară la un liceu din municipiul Bucureşti, începuse ora de predare la clasa a X-a şi împărţea foile cu teste către elevi, în momentul în care a ajuns la banca inculpatului, acesta din urmă a lovit-o cu un cuţit în gât, provocându-i o plagă înjunghiată în regiunea cervicală anterioară. Inculpatul a premeditat săvârşirea faptei prin aceea că s-a interesat despre pedeapsa aplicabilă, a făcut planuri în legătură cu modul în care urma să acţioneze şi s-a înarmat cu un cuţit. Din modul în care a acţionat, lovind victima cu o armă cu potenţial letal într-o zonă vitală, rezultă că inculpatul a acceptat că acţiunile sale pot duce la decesul victimei, care nu s-a produs din hazard”, spun procurorii.

Elevul-cuțitar de la ”Ion Creangă” a fost reținut pentru tentativă de omor după ce și-a atacat profesoara de japoneză cu un cuțit. Cazul a ajuns inclusiv în atenția ministrului educației Ligia Deca, moment în care Ministerul Educației a condamnat acest incident.

Elevul-cuțitar de la ”Ion Creangă” a fost reținut

Potrivit surselor Antena 3, elevul ar fi declarat că este depresiv și ar fi vrut să omoare pe cineva pentru a fi pedepsit. După ce și-a atacat profesoara cu un cuțit, elevul nu a fugit, ci s-a așezat liniștit în bancă. Tânărul a fost reținut acum pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de omor.

ADVERTISEMENT

Conform unui comunicat de presă al Inspectoratului Școlar al Municipiului București, Ministerul Educației a ținut în permanență legătura cu reprezentanții ISMB. ”Sunt în desfășurare demersuri ale instituțiilor competente, pentru stabilirea circumstanțelor în care s-a produs incidentul. Ministerul Educației condamnă ferm agresiunea de orice fel în mediul școlar, indiferent dacă este îndreptată asupra elevilor, asupra cadrelor didactice sau asupra altor categorii de personal din instituțiile de învățământ.

Vom continua să monitorizăm acțiunile întreprinse la nivelul unității școlare în care s-a produs incidentul, pentru a ne asigura că vor fi respectate prevederile legale ce se impun a fi urmate în astfel de situații și pentru a avea certitudinea sprijinului pe care cei implicați, inclusiv elevii martori la incident, îl vor primi în perioada următoare”, au transmis reprezentanții ministerului.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au fost chemați prin apel la 112 după ce profesoara de japoneză a fost atacată de elev în timpul orei. Profesoara a fost atacată cu ”un obiect tăietor-înțepător”, în timpul orei. Potrivit surselor FANATIK, viața profesoarei a fost pusă în pericol, fiind înțepată în zona gâtului cu un cuțit de bucătărie.

”În momentul de faţă, profesoara este conştientă şi cooperantă, iar starea sa de sănătate este stabilă. Este o plagă superficială care necesită sutură”, au declarat surse din spital, pentru FANATIK. Profesoara în vârstă de 26 de ani nu s-a așteptat niciodată să fie atacată de acest elev. Martorii spun că nu exista un motiv aparent pentru atac, mai ales că tânărul nu era cunoscut drept un copil problemă sau agresiv.

ADVERTISEMENT

La data de 5 aprilie 2023, in jurul orei 12.40, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucuresti – Secţia 14, au fost sesizaţi, prin 112, cu privire la faptul ca o femeie, cadru didactic la o unitate de învăţământ din Sectorul 4, ar fi fost agresată de un elev, cu un obiect tăietor-înţepător, în timp ce se afla la ora de curs.

La faţa locului s-au deplasat de urgenţă poliţiştii şi au identificat persoanele implicate, elevul aflându-se în custodia poliţiştilor. În vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate, la faţa locului s-au deplasat şi echipaje medicale”, se arată într-un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti.

ADVERTISEMENT

În urmă cu mai multe luni, o profesoară de română era atacă în stradă de un elev în vârstă de 12 ani, supărat că primise nota 4 la un extemporal. Băiatul din Todirești era cunoscut pentru agresivitatea sa și a urmărit-o pe profesoară la ieșirea de la ore, lovind-o peste picioare cu o țeavă. Femeia a fost salvată de un bărbat în vârstă de 29 de ani care a asistat la întreaga scenă.

ADVERTISEMENT
Tags: