News

Caz şocant la o şcoală din Vaslui! Directoarea, destituită după ce s-a bătut cu un profesor

Directoarea unei şcoli din localitatea Viişoara, judeţul Vaslui, a fost destituită din funcţie după ce, la sfârşitul anului trecut, l-a zgâriat pe gât cu un pix pe un profesor cu care a avut...
30.01.2015 | 22:07
Caz socant la o scoala din Vaslui Directoarea destituita dupa ce sa batut cu un profesor
ADVERTISEMENT

Directoarea unei şcoli din localitatea Viişoara, judeţul Vaslui, a fost destituită din funcţie după ce, la sfârşitul anului trecut, l-a zgâriat pe gât cu un pix pe un profesor cu care a avut o altercaţie şi care a îmbrâncit-o, anunţă romaniatv.net. 

Conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui a hotărât schimbarea din funcţie a directoarei Şcolii Viişoara, Laura Sandu, pentru conduită necorespunzătoare în colectiv, după ce a avut o altercaţie cu profesorul de engleză Valentin Isac, în biroul de contabilitate al unităţii şcolare, scrie Mediafax.

ADVERTISEMENT

“S-a emis decizia de eliberare din funcţie a directorului Laura Isac, de la Şcoala Viişoara. Totodată, printr-o altă decizie, s-a hotărât detaşarea în interesul învăţământului a unui alt cadru didactic din unitate şcolară pe postul de director, respectiv a profesorului de educaţie fizică Florinel Urscahe”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Narcis Aprodu, inspectorul general adjunct al ISJ Vaslui.

În ceea ce-l priveşte pe profesorul de engleză cu care directoarea Laura Isac a avut altercaţia, acesta a fost sancţionat cu diminuarea cu 15% a salariului pe o perioadă de şase luni.

ADVERTISEMENT

Fosta directoare a şcolii din Viişoara nu a fost sancţionată şi cu diminuarea salariului întrucât, potrivit oficialilor ISJ Vaslui, nu pot fi aplicate două măsuri disciplinare pentru aceeaşi faptă.

Ancheta la Şcoala Viişoara a fost declanştă la începutul lunii decembrie 2014, după ce directoarea şcolii şi profesorul de engleză s-au bătut în incinta unităţii de învăţământ, altercaţie ce ar fi pornit de la faptul că profesorul nu a întocmit o situaţie care trebuia predată Inspectoratului Şcolar la un anumit termen.

ADVERTISEMENT

SURSA: romaniatv.net

Tags: