News

Caz șocant: un bebeluș a fost dezgropat la patru zile după ce fusese înmormântat. Ce s-a găsit în sicriu

Un bebeluș, în vârstă de doar trei luni, a fost dezgropat, la patru zile după ce fusese înhumat, relatează presa internațională.
16.09.2023 | 18:34
Caz socant un bebelus a fost dezgropat la patru zile dupa ce fusese inmormantat Ce sa gasit in sicriu
Un copil a fost auzit plângând, după ce a fost înmormântat / Foto: Hepta (simbol)
ADVERTISEMENT

Scene incredibile în Honduras, acolo unde un nou-născut a fost deshumat, deși fusese îngropat cu patru zile înainte. Informația a fost în presa locală, fiind însoțită de o filmare realizată cu telefonul mobil. Ulterior, aceasta a fost preluată în Marea Britanie.

Un bărbat a auzit plânsul copilului

Duminică, 10 septembrie, un bebeluș de trei luni din Santa Barbara, Honduras, a fost declarat mort, ca urmare a unei infecții care i-a provocat o febră severă. Micuțul a fost înmormântat conform tradițiilor locale, în cimitirul Proteccion.

ADVERTISEMENT

Patru zile mai târziu, un prieten de familie a auzit un plâns de copil, dincolo de gardul cimitirului și s-a gândit să-i anunțe pe părinții băiețelului. Bărbatul a crezut, inițial, că bebelușul ar fi putut fi îngropat de viu.

La câteva ore distanță, familia îndoliată s-a deplasat la cimitir, în speranța că va fi martora unui miracol. Oamenii sperau că-și vor găsi copilul în viață, deși acest lucru părea de domeniul fanteziei.

ADVERTISEMENT

Părinții au dus corpul bebelușului la spital

În imaginile prezentate de publicația Mirror, se pot vedea cei doi părinți care se roagă neîncetat, în timp ce mai mulți bărbați sapă la mormântul copilului. La final, ei ridică trupul inert al bebelușului, fără ca acesta să arate vreun semn de viață.

Chiar și așa, familia a decis să ducă trupul la spital, pentru a fi resuscitat. Medicii au confirmat, însă, că micuțul este mort și că nu mai poate fi adus la viață.

ADVERTISEMENT

Explicația specialiștilor

Specialiștii cred, însă, că există posibilitatea ca băiatul să nu fi fost decedat în momentul în care a fost îngropat. Acesta ar fi putut suferi de o afecțiune care se numește catalepsie, o tulburare neurologică ce provoacă rigiditatea musculară și pierderea temporară a capacității de mișcare și deplasare.

În cazul nou-născuților care suferă de această afecțiune, starea lor poate semăna cu moartea, pentru că acesta poate rămâne nemișcat ore întregi, iar bătăile inimii își reduc foarte mult frecvența.

ADVERTISEMENT

Catalepsia este o boală rară și poate fi cauzată de tratamente antipsihotice sau poate apărea ca urmare a administrării de ketamină.

ADVERTISEMENT