News

Caz terifiant la o stână din Brașov: un copil a fost exploatat, bătut și ținut într-o cușcă timp de 4 ani

Autoritățile au depistat un caz terifiant în Brașov, acolo unde un copil ar fi fost exploatat și bătut, timp de 4 ani, la o stână.
03.04.2024 | 10:36
Caz terifiant la o stana din Brasov un copil a fost exploatat batut si tinut intro cusca timp de 4 ani
Copil din Brașov, ținut într-o cușcă timp de 4 ani, la o stână. A fost bătut bătut și pus la muncă. Sursa foto: IPJ Brașov / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Un copil ar fi fost exploatat, bătut și ținut într-o cușcă timp de 4 ani, la o stână de pe raza județului Brașov. Cazul a ajuns în atenția Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT).

Copil din Brașov, ținut într-o cușcă timp de 4 ani, la o stână. A fost bătut bătut și pus la muncă

Miercuri, 3 aprilie 2024, procurorii DIICOT, ajutați de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, au efectuat percheziții domiciliare la două stâni și grajduri situate în județul Brașov.

ADVERTISEMENT

Acțiunile au loc într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și rele tratamente aplicate minorului. Vorbim de un caz extrem de grav, în care victimă este un copil.

Ancheta demarată a scos la iveală fapte de o gravitate extremă. Astfel, cercetările efectuate într-o cauză penală, finalizată prin trimiterea în judecată a trei persoane (rechizitoriul din 11 ianuarie 2024), au scos la iveală că, în perioada 2018 – 2022, un copil ar fi fost exploatat prin obligarea la muncă în condiții deosebit de grele de către o persoană, proprietară a unor stâne situate într-o comună din județul Brașov.

ADVERTISEMENT

Copilul a trecut printr-un adevărat calvar. În cei 4 ani, acesta a fost, în mod repetat, bătut și pus să stea într-o cușcă amenajată la stână. Nu avea nici minime condiții de igienă. Practic, era ținut ca un sclav.

Audierile se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Brașov (DIICOT).

ADVERTISEMENT

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din Poliţia Române. Acțiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

ADVERTISEMENT

Caz grav la o stână din Brașov petrecut în 2023

Un caz la fel de grav a fost raportat, tot în Brașov, în toamna anului trecut. Cei de la DIICOT anunțau, în noiembrie 2023, că un copil de 13 ani ar fi fost, timp de mai multe luni, sclav la două stâne din Brașov.

Oamenii legii spuneau, la acea vreme, că, din lipsă de bani, părinții l-ar fi vândut ciobanilor. Polițiștii au descins la stână și au surprins în imagini adăpostul improvizat în care era nevoit să trăiască băiatul.

După acțiunea DIICOT, atât ciobanii, cât și părinții copilului au fost duși la audieri. S-a deschis un dosar penal care vizează mai multe infracțiuni: trafic de minori, rele tratamente aplicate minorului, împiedicarea accesului la învățământul general obligatoriu, complicitate la trafic de minori și complicitate la rele tratamente aplicate minorului.

ADVERTISEMENT
Tags: