ADVERTISEMENT
News

Caz unic în lume! Tripleți nou născuți, depistați cu coronavirus. În ce stare se află micuții

Autori: Bogdan Solomon, Cristian Ghindă | 23.06.2020 | 14:51
Caz unic în lume! Tripleți nou născuți, depistați cu coronavirus. În ce stare se află micuții
S-a înregistrat primul caz de tripleți născuți cu coronavirus. Sursa foto: hepta.ro

Tripleții născuți miercurea trecută în spitalul San Luis Potosi din nordul Mexicului au fost testați pozitiv cu noul coronavirus, anunță medicii, care susțin că se confruntă cu un caz unic în lume. Micuții au fost supuși testelor ca urmare a unui protocol implementat de autoritățile sanitare.

ADVERTISEMENT

Statul nord-american este, practic, sub asediu încă din luna martie, când boala a început să se răspândească într-un ritm alarmant. Peste 22.000 de persoane s-au stins deja din viață, iar bilanțul cazurilor confirmate se apropie de 200.000.

Cei trei bebeluși au văzut pentru prima dată lumina zilei miercurea trecută, iar de atunci sunt monitorizați constant. Dacă primii doi par să se afle în stare stabilă, frățiorul lor prezintă unele probleme respiratorii.

ADVERTISEMENT

Medicii din Mexic au raportat un caz unic în lume. S-au născut primii tripleți infectați cu COVID-19

Având în vedere situația specială în care s-au născut, micuții vor fi analizați de Departamentul de Sănătate. Specialiștii încearcă să afle cât mai multe detalii cu privire la evoluția virusului în cazul tripleților.

Medicii se tem ca agentul patogen să nu fi fost transmis de la mamă, prin placentă, relatează surse din interiorul spitalului pentru BBC. Aceștia susțin de asemenea că ambii părinți au fost testați, însă momentan nu au dorit să facă publice rezultatele.

ADVERTISEMENT

Doi tripleți sunt stabili, al treilea are un prognostic rezervat, fiindcă s-a detectat o pneumonie. Cazul este delicat, dar stabil”, a declarat Monica Rangel, secretar de stat în Ministerul Sănătății, precizând că mama și tatăl nu prezintă simptome specifice COVID-19

Această situație este fără precedent din punct de vedere științific. Testele micuților au fost confirmate sâmbătă (n.r. 20 iunie). Sperăm să treacă fiecare dintre ei cu bine peste această boală. Nu excludem posibilitatea ca virusul să fi fost transmis de la mamă, prin placentă”, a mai spus oficialul într-o conferință de presă.

ADVERTISEMENT

Suspect de coronavirus este și personalul medical care a avut grijă de mamă și cei trei bebeluși. Acesta este în momentul de față izolat și urmează să fie supus testelor. Niciunul nu a manifestat până acum simptome specifice.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!