News

Cazul azilelor groazei. Șeful Poliției Voluntari s-a pensionat după ororile descoperite

Cazul azilelor groazei. Dumitru Barabula, șeful Poliției din Voluntari și-ar fi anunțat colegii, în această dimineață, că se pensionează.
12.07.2023 | 11:46
Cazul azilelor groazei Seful Politiei Voluntari sa pensionat dupa ororile descoperite
Cazul azilelor groazei. Șeful Poliției Voluntari s-a pensionat. Colaj Fanatik/Sursa foto: IPJ Ilfov/Digi 24
ADVERTISEMENT

Cazul azilelor groazei. Șeful Poliției Voluntari, Dumitru Barabula, s-a pensionat în urma scandalului izbucnit după descoperirile șocante de la căminele de bătrâni. Nu este prima plecare din vârful poliției.

Cazul azilelor groazei. Șeful Poliției Voluntari s-a pensionat

Marți seara, șeful Poliției Ilfov, Cristian Perșinaru, și-a dat demisia ca urmare a anchetei demarate de Corpul de Control al IGPR la Inspectoratul de Poliție Ilfov, în acest caz șocant.

ADVERTISEMENT

Încă de atunci au apărut informații potrivit cărora și conducerea poliției din Voluntari va fi schimbată, conform Digi 24. Astăzi, aflăm că șeful acestei secții, Dumitru Barabula, ar fi decis să se pensioneze, brusc.

Hotărârea acestuia nu ne surprinde având în vedere că ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a trimis Corpul de Control al Inspectoratului General al Poliției Române atât la IPJ Ilfov, cât și la Poliția Voluntari și Afumați.

ADVERTISEMENT

Potrivit sursei citate, Dumitru Barabula și-ar fi înștiințat colegii, în această dimineață, cu privire la decizia de a se pensiona. De asemenea, după anunțul privind demisia șefului Poliției din Ilfov, cei doi adjuncți ai săi urmează să fie schimbați.

Val de demiteri în mai multe instituții

Amintim că după izbucnirea scandalului privind centrele din Voluntari, premierul Nicolae Ciucă a cerut demisia tuturor persoanelor responsabile, din toate instituțiile, care ar fi trebuit să fie cunoască situația și să ia măsuri.

ADVERTISEMENT

„Eu personal, vă spun sincer nu am putut parcurge toate stenogramele apărute în presă. Cred că acest grup infracţional organizat, cu complicitatea unor funcţionari trebuie să răspundă cât mai repede. Îi solicit domnului ministru al Muncii ca astăzi conducerea AJPIS să fie destituită şi conducerea AGPIS Ilfov”, a transmis premierul Marcel Ciolacu, în urmă cu câteva zile.

De altfel, înaintea demisiilor din Poliție, Ministerul Muncii a informat că mai mulți șefi de insituții vor fi scoși din funcții, ca urmare a ororilor din Voluntari. Primele demiteri au fost anunțate la începutul acestei săptămâni. Este vorba despre șeful Autorităţii Naţionale perntru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi, Mihai Tomescu, vicepreședintele Adela Crăciun.

ADVERTISEMENT

Și directorul Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS), Cristina Elena Anton a renunțat la funcție. Ulterior, au fost anunțațe demisiile șefului DSP Ilfov, Teodor Negulescu, dar și a conducerii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 4.

ADVERTISEMENT