News

Crima din Sectorul 4. Spaniolii au eliberat-o pe mama fetiţei ucise. Femeia va veni cu microbuzul în România. Update

Cazul copilei moarte în lada unui pat. Noi detalii despre crima înfiorătoare din București. Ce a declarat mama fetei polițiștilor
07.06.2023 | 12:32
Crima din Sectorul 4 Spaniolii au eliberato pe mama fetitei ucise Femeia va veni cu microbuzul in Romania Update
Cazul copilei moarte în lada unui pat. Colaj Fantik.ro/ Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT
07-06-2023
09:35

Mama copilei ucise a fost eliberată. Femeia va ajunge în România

Crima din Sectorul 4. Mama copilei de 12 ani care a fost găsită moartă în lada unui pat, într-un apartament din București, a fost eliberată. Potrivit ancheatorilor, ea nu a putut fi arestată, deoarece autoritățile nu au putut oferi documente care să o incrimineze. Femeia a declarat că nu știa că fata ei a fost ucisă.

Mai mult, potrivit surselor Romania TV, femeia ar fi spus că a stat cu trupul neînsuflețit sub pat, timp de două zile, fără să știe acest lucru. Monica Constantinescu va ajunge în România cu microbuzul. Se pare că iubitul femeii, suspect în acest caz, s-ar afla în Olanda.

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat, miercuri că este o anchetă internațională în curs privind crima din sectorul 4. Pe de altă parte, acesta a precizat că nu poate oferi detalii despre activitatea polițiștilor în căutarea fetei.

„Activitățile polițienești premergătoare dosarului penal sunt parte a dosarului penal. Acesta este motivul pentru care Poliția Capitalei nu vă poate da detalii visavi de ce a făcut înainte de deschiderea dosarului penal, dar fiți convinși că toate aceste aspecte vor fi lămurite, inclusiv ceea ce dumneavoastră îmi sugerați prin întrebare, dacă poliția a intervenit la timp sau ce a făcut în perioada respectivă, ce activități a desfășurat poliția în etapa despre care vorbeați. Toate aceste activități ale Poliției vor fi parte a acestui dosar de urmărire penală și le veți afla atunci când procurorul va decide”, a declarat Lucian Bode.

Cazul copilei moarte în lada unui pat. Ies la iveală noi detalii despre crima din sectorul 4 al Capitalei. Mama fetei de 12 ani a oferit explicații polițiștilor, ea fiind audiată prin videoconferință.

Cazul copilei moarte în lada unui pat. Mama fetei a fost prinsă în Spania. Ce a declarat polițiștilor

Monica Constantin a fost reținută, în cursul zilei de marți, în Spania. Femeia a fost audiată de oamenii legii cu privire la moartea fiicei sale. Polițiștii vor să afle ce știe aceasta despre crima oribilă și de ce a plecat în Spania.

ADVERTISEMENT

Mama victimei susține că nu era acasă atunci când s-a produs tragedia, conform unor surse citate de Digi 24. Monica Constantin a declarat că ar fi plecat din apartamentul groazei, pentru scurt timp, iar în momentul în care a revenit, a constatat că fata ar fi plecat.

Concubinul femeii, Ilie Marcel Șerbuc, i-ar fi spus că minora de 12 ani s-a întors la tatăl ei, cel care avea custodia. Ulterior, cuplul a plecat în Spania, pentru că erau nevoiți să se întoarcă la muncă.

ADVERTISEMENT

Fata a avut parte de o moarte violentă

Ancheta a scos la iveală faptul că Anamaria a petrecut sărbătorile pascale alături de mama ei și iubitul acesteia, în apartamentul în care cei doi locuiau cu chirie, în sectorul 4. După sărbători, rudele tatălui au luat legătura cu Monica Constantin, spunându-i să o aducă pe fată înapoi.

Ulterior, de pe 21 aprilie, data la care fetița trebuia deja să se întoarcă la tatăl ei, femeia nu a mai răspuns la mesaje. Pe 3 mai, bărbatul a anunțat dispariția copilei la Poliție. Însă, tatăl ar fi precizat că nu știe unde locuiește fosta soție, conform Digi 24.

ADVERTISEMENT

Mama copilei a fost identificată de polițiști în regiunea Catalonia, iar apoi prinsă în localitatea Torrefarrera din provincia Lleida. Oamenii legii au comunicat că au arestat „o femeie care se presupune că are legătură cu moartea violentă a fiicei sale de 12 ani în România”.

Fata ar fi avut parte de o moarte violentă. „În interior se afla cadavrul unei persoane de sex femeiesc, aflat în stare de putrefacţie. Autopsia medico-legală a stabilit că moartea persoanei neidentificate, de sex femeiesc, a fost violentă”, au transmis anchetatorii.

ADVERTISEMENT

Cercetările sunt desfășurate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omor. Urmează să se stabilească în ce circumstanțe a avut loc crima terifiantă și cine este ucigașul fetei de 12 ani.

„Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti s-a sesizat din oficiu şi a început urmărirea penală cu privire la infracţiunea de omor. În datele de 3 şi 4.06.2023, procurorul criminalist, poliţişti din cadrul Serviciului Omoruri şi cei din cadrul Serviciului Criminalistic au efectuat cercetarea la faţa locului, fiind ridicate mai multe mijloace de probă ce urmează a fi valorificate în cauză”, s-a transmis într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

ADVERTISEMENT