News

Cazul Emanuela Orlandi, tânăra care a dispărut din cel mai sigur loc din lume. Ce s-a întâmplat cu ea

Circumstanțele în care a dispărut Emanuela Orlandi, adolescenta care a fost căutată ani la rând de familie. Ce au descoperit rudele.
09.10.2022 | 21:14
Cazul Emanuela Orlandi tanara care a disparut din cel mai sigur loc din lume Ce sa intamplat cu ea
Circumstanțele în care a dispărut Emanuela Orlandi, adolescenta care a fost căutată ani la rând de familie. Ce au descoperit rudele. Sursa foto: The Telegrapf. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Cazul tânărei care a dispărut din cel mai sigur loc din lume a fost deschis în urmă cu ani buni. O lume întreagă vrea să afle ce s-a întâmplat cu ea, după ce a dispărut în mod misterios la 22 iunie 1983, după o lecție la flaut.

Circumstanțele în care a dispărut Emanuela Orlandi, adolescenta care a fost căutată ani la rând de familie. Ce au descoperit rudele

Circumstanțele în care a dispărut Emanuela Orlandi sunt unele neclare și în momentul de față. Adolescenta a fost căutată ani la rând de familie, rudele sale neîncetând să afle adevărul despre ziua fatidică.

ADVERTISEMENT

Tânăra de 15 ani nu a fost găsită niciodată și oamenii legii din Italia nu au descoperit ce s-a întâmplat cu ea, deși au existat numeroase piste. Fata a fost al patrulea din cei cinci copii ai familiei Orlandi, tatăl fiind angajat de rang înalt la Banca Vaticanului.

Reședința familiei se afla înăuntrul cetății, adolescenta fiind un copil cuminte care mergea singur la lecția de muzică la Roma. Emanuela Orlandi lua autobuzul, în ziua dispariției fiind oprită de o persoană care i-a propus să vândă produse cosmetice în schimbul unei sume de bani.

ADVERTISEMENT

La momentul respectiv adolescenta a sunat-o pe sora mai mare și i-a spus ce i s-a întâmplat. A fost sfătuită să nu dea curs propunerii, dar toată ora de curs s-a gândit la asta pentru că avea să plece mai devreme.

Profesorul i-a permis să plece în jurul orei 18:50, câțiva martori precizând că au văzut-o în timp ce stătea de vorbă cu o femeie roșcată în autobuz. Alte persoane spun că Emanuela Orlandi a urcat într-un autoturism marca BMW.

ADVERTISEMENT

Emanuela Orlandi, dispariție misterioasă în cel mai sigur loc din lume

Emanuela Orlandi a dispărut în mod misterios în cel mai sigur loc din lume. Adolescenta de 15 ani nu a mai ajuns niciodată acasă, iar la trei zile de la incident familia tinerei a început să primească diverse telefoane.

Prima pistă a venit de la un bărbat pe nume Pierluigi, care a susținut la momentul respectiv că a observat o fată care seamănă cu tânăra dispărută. Acesta a declarat că fata vindea produse cosmetice în piața Campo dei Fiori.

ADVERTISEMENT

De fapt, tânăra respectivă se numea Barbara. Ulterior, o altă persoană, Mario, a spus familiei o poveste similară. Și de aici pistele false au tot continuat să vină, dar niciun martor nu a putut să ofere indicii clare și precise.

Emanuela Orlandi, în schimbul unui cetățean turc

Pentru a mai domoli isteria creată de dispariția Emanuelei Orlandi, Papa Ioan Paul al II-lea a făcut o declarație publică prin care le cerea răpitorilor să o elibereze pe fată. Se întâmpla în ziua de 3 iulie 1983, două zile mai târziu venind un telefon.

Reprezentanții poliției își amintesc că o persoană care s-a recomandat sub numele de Americano a cerut eliberarea lui Mehmet Ali Agca. Potrivit desprelume.ro, este vorba de cetățeanul turcu care încercase să-l asasineze pe papă. Din păcate, și această pistă s-a dovedit a fi una falsă.

Anchetele au fost desfășurate în mai multe direcții, detectivii particulari ajungând la concluzia că toate informațiile primite erau ”fabricate” de diverse agenții ale serviciilor secrete pentru a distrage atenția de la cazul în sine.

Piste false și teorii ale conspirației în cazul tinerei de 15 ani

O teorie incredibilă avea să fie expusă și de jurnalistul italian Pino Nicotri, care susține că are dovezi că tânăra ar fi fost victima unor orgii sexuale în interiorul zidurilor Vaticanului și apoi ucisă conform unui ritual satanic.

Afirmațiile ar fi susținute de părintele Gabriele Amorth, exorcistul-șef de la Vatican, care a fost numit chiar de Papa Ioan Paul al II-lea. În plus, a mai susținut că jandarmii sunt cei care se ocupă de răpirea fetelor.

Cazul Emanuelei Orlandi a fost închis definitiv în anul 2019, în ciuda faptului că rudele sale nu au încetat să afle ce s-a întâmplat cu adolescenta de 15 ani, în urmă cu 39 de ani.

ADVERTISEMENT