Life

Minunea pe care Arsenie Boca a săvârșit-o pentru el. A dispărut din celula închisorii și a apărut la înmormântarea mamei sale, la sute de kilometri distanță

Arsenie Boca a săvârșit o minune doar pentru el. Aceasta și-a pierdut mama, pe care a vrut să o îngroape, așa că a dispărut din celula în care era închis și a mers la înmormântare.
04.09.2022 | 08:02
Minunea pe care Arsenie Boca a savarsito pentru el A disparut din celula inchisorii si a aparut la inmormantarea mamei sale la sute de kilometri distanta
Minunea pe care Arsenie Boca a săvârșit-o pentru sine. A apărut la mormântul mamei. Foto Colaj Fanatik / Facebook / Arsenie Boca
ADVERTISEMENT

Arsenie Boca este un preot foarte apreciat, despre care mulți spun că a fost sfânt și a făcut minuni în timpul vieții sale. Ce minune ar fi săvârșit pentru a merge la mormântul mamei sale.

Minunea pe care Arsenie Boca a săvârșit-o pentru sine

Deși nu este canonizat încă, mulți creștini i se roagă lui Arsenie Boca și nu sunt puține poveștile care spun că el citea mințile și putea săvârși minuni.

ADVERTISEMENT

Una dintre ele ar fi făcut-o chiar pentru el, ca să participe la înmormântarea mamei sale. Arsenie Boca ar fi făcut în așa fel încât să participe la acest eveniment, la circa 600 de km distanță.

Totul s-ar fi întâmplat în decembrie 1951, în localitatea Hălmagiu, din judeţul Arad, acolo unde mama părintelui are locul de veci.

ADVERTISEMENT

Deși nu există documente oficiale care să arate faptul că Arsenie Boca a fost, într-adevăr, la înmormântarea mamei sale, lucru căutat de-a lungul anilor de profesori universitari și nu numai, există legenda că preotul a înfăptuit o minune și a mers acolo.

Nepoata preotului confirmă prezența lui acolo

Zoe Dăian, nepoata lui Arsenie Boca, spune că părintele a fost acolo, explicând că totul a avut loc „cu ajutorul lui Dumnezeu”.

ADVERTISEMENT

Un polițist chiar a vrut să vorbească cu el, deoarece părintele trebuia să se afle la situl de muncă de la Canalul Dunăre- Marea Neagră, dar atunci a dispărut.

„A fost. L-am întrebat dacă a fost, cum a ajuns, iar el a confirmat că a fost. A spus: «Am fost. Cu ajutorul lui Dumnezeu!».

ADVERTISEMENT

Conducerea penitenciarului unde era reţinut a dat telefon la Poliţia din Hălmagiu care a confirmat că l-au văzut la înmormântarea mamei, iar când unul dintre poliţişti a vrut să stea de vorbă cu el, s-a făcut nevăzut”, a mărturisit Zoe Dăian, nepoata lui Arsenie Boca, conform Agerpres.

De altfel, în documentele Securității existau consemnări despre minunile săvârșite de preotul considerat sfânt. Arsenie Boca a muncit un an la Canalul Dunăre-Marea Neagră.

 „În regiunea noastră, raionul Haţeg, circulă zvonul despre Boca Arsenie, cum că în timpul cât a fost la Canal s-au întâmplat mai multe „minuni”.

Că unde lucra el se surpa pământul şi era mutat de la o lucrare la alta, dar până la urmă a fost nevoie să fie pus în libertate”, au arătat documentele CNSAS.

ADVERTISEMENT
Tags:
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de...
Dialog halucinant între vedetele Pro TV. Filmați în timp ce analizau cât de sexy sunt colegele: „Dacă ele sunt «piese» acum, cum erau când plesneau de tinerețe?”
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală...
FOTO “E alt om” / “Nu poate fi adevărat”: mușchii din poza virală sunt istorie! Cum arată acum
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a...
Comuna de poveste din România, unde se trăiește ca în Germania. Cât a ajuns să coste o casă veche, bătrânească
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără...
Simona Halep rupe tăcerea: „M-a părăsit, a fost un șoc să stau fără el”. A vorbit despre unul dintre cele mai grele momente
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile...
Un bărbat a câștigat aproape 2 milioane dolari după ce a ascultat discuțiile soției, angajată a BP
Şoferiţă de 25 de ani, filmată în timp ce îşi
Şoferiţă de 25 de ani, filmată în timp ce îşi "învaţă" bebeluşul de 9 luni să conducă. Gestul inconştient, filmat şi postat online
Voievozii care au umplut țara de bastarzi. Fustangii nebănuiți, rămași în istorie cu...
Voievozii care au umplut țara de bastarzi. Fustangii nebănuiți, rămași în istorie cu supranume cuminți
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio...
Țara care pune capăt prelungirii vizelor de şedere pentru ucraineni. „Nu întâmpină nicio dificultate să se întoarcă acasă”
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
Robotul ION ne ajută să schimbăm buletinul. Doar din două vorbe
Robotul ION ne ajută să schimbăm buletinul. Doar din două vorbe
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce etnie are Vlăduța Lupău. Din ce familie se trage. Artista nu și-a...
Ce etnie are Vlăduța Lupău. Din ce familie se trage. Artista nu și-a ascuns niciodată originile
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut...
„După prima lună, când am văzut câți bani mi-au intrat, nici n-am știut ce să fac cu ei!” Cum a făcut mulți bani Olivia Addams, la 20 de ani
Petre Roman, cu flori albe la catafalcul Mioarei! Primele poze de la priveghi!
Petre Roman, cu flori albe la catafalcul Mioarei! Primele poze de la priveghi!