Fotbal intern

Cazul Magaye Gueye a ajuns în presa internaţională! Ce scriu marile ziare din Europa. Foto

09.03.2021 | 21:54
Cazul Magaye Gueye a ajuns in presa internationala Ce scriu marile ziare din Europa Foto
ADVERTISEMENT

Marile publicații sportive din Europa au acordat spații generoase informației oferite în exclusivitate de FANATIK, despre cazul de dopaj care îl are în prim-plan pe atacantul lui Dinamo, Magaye Gueye.

FANATIK a dezvăluit în exclusivitate că Magaye Gueye a fost prins dopat, după meciul Dinamo – FCSB 1-0. La finalul derby-ului din Cupa României, jucat pe 10 februarie, trei jucători ai ambelor formaţii au fost supuşi unui test antidoping.

ADVERTISEMENT

Știrea a fost preluată de ziarele din țările în care a evoluat senegalezul, dar și jurnaliștii din Italia au amintit de acest caz.

Magaye Gueye ține paginile ziarelor de sport din Europa

Din Franța, campionatul în care s-a lansat Magaye Gueye, până în Italia, senegalezul a ajuns ”vedeta” publicațiilor sportive.

ADVERTISEMENT

”Probleme pentru Magaye Gueye. Fostul atacant al lui Everton, acum jucător la Dinamo București, a fost găsit pozitiv cu cocaină după testele anti-doping efectuate la sfârșitul meciului împotriva FCSB din Cupa României, din 10 februarie”, au titrat italienii de la Calciomercato.

”Au fost descoperite urme de cocaină în probele de sânge ale lui Magaye Gueye. Urmează o serie de investigații suplimentare, apoi fotbalistul va fi suspendat”, a scris turcii de la Sporx.

ADVERTISEMENT

”Fotbalistul lansat la Strasbourg (2008-2010), înainte de a pleca la Everton (2010-2014), care l-a împrumutat la Brest în 2013, Magaye Gueye a avut o carieră exotică. Atacantul franco-senegalez de 30 de ani joacă la Dinamo București (România) din octombrie și va fi suspendat după ce a fost depistat pozitiv la cocaină”, au comentat francezii de la L’Equipe.

A avut și momente mai bune

Fostul internațional de tineret al Senegalului a prins vârful de formă sportivă la Strasbourg, echipă la care a debutat în Ligue 2.

ADVERTISEMENT

Everton plătea pentru transferul lui 1,4 milioane de euro, în 2010, dar fotbalistul nu s-a adaptat în Anglia și a fost împrumutat la Brest și Millwal.

Rămas liber de contract, în 2015, a semnat cu Adanaspor. A mai jucat la Ankaraspor și la Qarabag înainte să semneze cu Dinamo, la sfârșitul anului trecut.

ADVERTISEMENT