News

Ce a apărut la mormântul Dianei, eleva de 15 ani ucisă de iubit. Criminalul, eliberat din închisoare

Imagini emoționante la mormântul Dianei, eleva de 15 ani ucisă de iubit în urmă cu 9 ani, la Iași. Între timp, criminalul ei a fost eliberat.
12.11.2023 | 10:02
Ce a aparut la mormantul Dianei eleva de 15 ani ucisa de iubit Criminalul eliberat din inchisoare
Ce au ridicat părinții la mormântul Dianei, eleva de 15 ani ucisă de iubit, în Iași. Între timp, criminalul a fost eliberat. Sursa foto: spynews.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce a apărut la mormântul Dianei, eleva de 15 ani ucisă de iubit în Parcul Copou din municipiul Iași. Între timp, criminalul ei a fost eliberat din închisoare, cu 7 ani mai devreme decât sentința primită.

Ce au ridicat părinții la mormântul Dianei, eleva de 15 ani ucisă de iubit, în Iași. Între timp, criminalul a fost eliberat

În urmă cu aproape 9 ani, Diana Gugulică avea parte de un final tragic, în Parcul Copou din Iași. Fata de doar 15 ani a fost ucisă de către Eduard Perju, un alt copil ce îi era iubit. Individul a sugrumat-o, apoi a plecat de la locul crimei ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

ADVERTISEMENT

Crima a avut loc în 2015, cu puține ore înainte de Mărțișor. Se întâmpla pe 28 februarie, în jurul orei 15:30. Cadavrul tinerei a fost găsit întins lângă un copac. Diana avea strâns la gât un colier din plastic.

Tânăra învăța în clasa a IX-a la Liceul Dimitrie Cantemir. Ea era cunoscută ca un elev model de către profesori şi colegi. Avea rezultate foarte bune la olimpiadele şi concursurile de limba română.

ADVERTISEMENT

Din acea zi până în prezent, părinții Dianei își plâng neîncetat copila. De fiecare dată când ajung la mormântul ei, rudele și prietenii găsesc acum un bust impresionat din marmură ridicat în memoria fetei, notează SpyNews.

Părinții Dianei au fost cei care au avut ideea să ridice lângă mormânt o statuie cu chipul copilei. Aceasta parcă îi veghează de fiecare dată când aceștia depun flori sau aprind lumânări.

ADVERTISEMENT

Un alt șoc pentru părinții Dianei. Criminalul a fost eliberat cu șapte ani mai devreme

Recent, părinții îndurerați ai fetei au trecut prin alte momente dificile. Eduard Perju, cel care și-a asasinat iubita, pe Diana, în parcul Copou, din cauza geloziei, a fost eliberat cu 7 ani mai devreme. El primise inițial 15 ani.

Eduard Perju avea doar 16 ani la momentul în care a ucis-o pe tânăra Diana. La acea vreme a fost internat în Centrul de Detenție Brăila-Tichilești pentru o perioadă de 15 ani, însă acum, cu 7 ani mai devreme, a fost eliberat.

ADVERTISEMENT

În baza art. 517 alin 2 Cod procedură penală, admite propunerea de liberare din măsura internării într-un centru de detenţie formulată de Comisia privind înlocuirea măsurii internării într-un centru de detenţie din cadrul Centrului de Detenţie Brăila- Tichileşti.

Dispune punerea în libertate a persoanei internate Perju Eduard Ionel Adrian din măsura educativă privativă de libertate a internării într-un centru de detenţie pe durata de 15 ani luată prin sentinţa penală. Impune persoanei internate Perju Eduard Ionel Adrian respectarea următoarelor obligaţii până la data de 23.01.2030: – să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Iaşi la datele fixate de acesta.

În baza art. 121 alin 3 Cod penal, supravegherea obligaţiilor impuse de instanţă prin prezenta hotărâre se va face sub coordonarea Serviciului de Probaţiune Iaşi”, se arată în hotărârea din data de 24 octombrie 2023. Decizia e definitivă.

ADVERTISEMENT