News

Daria, o fată de 16 ani plină de viață, a fost ucisă de un șofer beat în Sâmbăta Mare. “O inimă bună a încetat să mai bată”

Daria, adolescenta rănită în Sâmbăta Mare într-un cumplit accident în Maramureş, a murit la spital, după patru zile de suferinţă.
19.04.2023 | 19:27
Daria o fata de 16 ani plina de viata a fost ucisa de un sofer beat in Sambata Mare O inima buna a incetat sa mai bata
Daria Coşovan ar fi împlinit peste puţină vreme 17 ani, spun prietenii Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Sărbători tragice pentru o familie din Maramureş. Daria Coşovan, o liceeancă în vârstă de 16 ani decedat la patru zile după ce a fost rănită într-un cumplit accident de maşină, în Sâmbăta Mare, pe raza localităţii Berbeşti.

Şoferul avea o alcoolemie de 0,89 la mie

Daria Coşovan se afla în maşină alături de un tânăr de 20 de ani, care se afla la volan, şi de alţi doi minori pasageri. La un moment dat şoferul a pierdut controlul volanului şi s-a izbit violent de un cap de pod. Poliţiştii au constatat că tânărul consumase băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan, el având o alcoolemie de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat.

ADVERTISEMENT

Daria avea 16 ani și era din Sighetu Marmației. Era elevă a Colegiului Național Pedagogic Regele Ferdinand Sighetu Marmației. Era cunoscută ca fiind o foarte bună dansatoare, ea participând la diverse spectacole. După anunţului decesului ei, mesajele de condoleanţe au început să curgă pe reţelele de socializare.

“Zbor lin spre stele Daria Coşovan, suflet drag!!! O să ne lipseasca zâmbetul tău molipsitor!! Am sperat până în ultima clipa la o minune. Profund îndurerați am aflat de moartea neașteptată a ființei iubite. Nimeni nu este întrebat când dorește să-și ia rămas bun de la această lume. Ai plecat prea devreme, mult prea devreme, lăsând în urmă numai tristețe și durere.

ADVERTISEMENT

O inimă bună a încetat să mai bată, un suflet mare s-a ridicat la cer, lăsând în urmă o nemărginită durere şi un gol imens. Nu te vom uita niciodata, înger drag!!! Fie ca bunul Dumnezeu să-i odihnească sufletul, iar familiei multa, multa putere, si Dumnezeu să vă aline durerea nemărginită prin pierderea acestei fiinte dragi”, a scris Ildiko, una dintre prietenele Dariei.

Tânăra, care se afla pe bancheta din spate, a fost aruncată prin parbrizul autoturismului, în urma impactului violent cu capul de pod. Într-un comunicat remis imediat după producerea accidentului din Sâmbăta Mare, poliţiştii au descris împrejurările producerii acestuia.

ADVERTISEMENT

“Sâmbătă, 15 aprilie, la ora 05.15, polițiștii Secției 5 Ocna Șugatag au fost sesizați prin S.N.U.A.U.112 cu privire la faptul că pe D.N. 18, în localitatea Berbești, a avut loc un accident rutier soldat cu victime. Deplasați la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un autoturism condus de către un tânăr de 20 de ani din Oncești, dinspre Ferești înspre Vadu Izei, a ieșit de pe partea carosabilă, moment în care a intrat în coliziune cu gardul unui imobil, oprindu-se într-un podeț.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală a șoferului, a doi pasageri de 16 și 17 ani, precum și a unei pasagere de 16 ani. Victimele au fost transportate la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0.89 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, au transmis poliţiştii de la IPJ Maramureş.

ADVERTISEMENT