Life

Ce a apărut pe plaja unei insule, ieșind din apele mării. Valurile au adus-o la suprafață după 100 de ani

Descoperire făcută pe plaja unei insule, după ce 100 de ani a stat pe fundul mării. Aceasta a fost scoasă la iveală abia acum.
06.02.2024 | 11:30
Ce a aparut pe plaja unei insule iesind din apele marii Valurile au aduso la suprafata dupa 100 de ani
Descoperire făcută pe plaja unei insule, după ce 100 de ani a stat pe fundul mării. A fost scoasă la suprafață abia acum. Sursa foto: captură video Youtube
ADVERTISEMENT

Ce a apărut pe plaja unei insule, ieșind din apele mării. Valurile au adus-o la suprafață după 100 de ani. Un localnic care vâna păsări marine pe țărmul nisipos din Cape Ray din provincia canadiană Newfoundland a observat prima oară ce se întâmplă.

Descoperire făcută pe plaja unei insule, după ce 100 de ani a stat pe fundul mării. Aceasta a fost scoasă la iveală abia acum

Descoperirea făcută pe plaja unei insule, după ce 100 de ani a stat pe fundul mării. Aceasta a fost scoasă la iveală abia acum. Gordon Blackmore este bărbatul care a văzut cum iese din apă o epavă destul de mare.

ADVERTISEMENT

Potrivit informațiilor furnizate de The Guardian, este vorba de o navă care s-a scufundat în urmă cu un secol. Forma întunecată care a apărut din apele tulburi are o lungime de cel puțin 24 de metri și este un mister pentru oamenii de știință.

Neil Burgess, președintele Societății de Conservare a Epavelor din Newfoundland și Labrador, are o informație prețioasă despre această navă. El crede că epava a fost mutată din locul original datorită fenomenului de eroziune de coastă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, acest lucru a avut loc și pentru că furtuna post-tropicală Fiona a avut o forță uriașă. Furtuna a distrus mai multe case din regiune cu un an în urmă, în timp ce valurile recente au mișcat epava din locul său.

Nava a fost împinsă de curenții din mare spre țărm. Imaginile publicate până acum oferă câteva indicii prețioase despre originile vasului. Diblurile de lemn și cuiele de cupru erau folosite des în secolul al XIX-lea.

ADVERTISEMENT

Descoperirea epavei, un eveniment important

Descoperirea epavei din Cape Bay este un eveniment extrem de important pentru autorități, dar și pentru oamenii care locuiesc în zonă. Guvernul provincial a trimis o echipă pentru a vizita rămășițele și pentru a identifica cât mai multe amănunte.

În plus, autoritățile doresc să conserve ce a mai rămas din navă. Sursa menționată mai arată că, localnicii și-au exprimat îngrijorarea având în vedere că valurile sunt puternice și ar putea trage epava înapoi în adâncuri.

ADVERTISEMENT

„Acest lucru este perfect. Acesta este un eveniment extraordinar, extraordinar”, a declarat Neil Burgess. Oamenii abia așteaptă să afle amănunte despre istoria epavei care s-a scufundat în urmă cu 100 de ani și care acum a ajuns pe insulă.

„Este o parte a istoriei noastre care tocmai a fost trezită. Unii descendenți vor dori în continuare să cunoască numele și locurile în care strămoșii lor s-au pierdut în apele înghețate din largul coastelor noastre.

Ar fi bine pentru noi toți dacă am putea oferi o parte din istoria pe care o cunoaștem și un loc de comemorare. Cel puțin un indicator”, este de părere o rezidentă din Cape Bay pe nume Elizabeth Gover.

ADVERTISEMENT