Sport

Ce a decis Comisia de Disciplină după ce a analizat scandalul de xenofobie de la Sepsi – FC U Craiova 1948

Comisia de Disciplină a FRF s-a întrunit astăzi pentru analiza incidentele de la Sf. Gheorghe din timpul partidei Sepsi - FC U Craiova 1948. Verdictul a fost iar amânat
08.02.2023 | 17:05
Ce a decis Comisia de Disciplina dupa ce a analizat scandalul de xenofobie de la Sepsi  FC U Craiova 1948
Verdictul Comisiei de Disciplină a FRF în cazul partidei Sepsi - U Craiova 1948, suspendată din pricina scandărilor xenofobe, a fost din nou amânat. Foto: SPORT Pictures
ADVERTISEMENT

Cazul scandalului de rasism și xenofobie, provocat de ultrașii lui FC U Craiova 1948 în meciul cu Sepsi, a fost astăzi, din nou, pe masa Comisiei de Disciplină din cadrul FRF. Decizia a fost similară cu cea luată în urmă cu o săptămână, pe 1 februarie, la primul termen al cazului.

Termen nou pentru Decizia Comisiei de Disciplină a FRF după incidentente de la Sfântu Gheorghe

Disputat pe 29 ianuarie, în etapa a 23-a din SuperLiga, meciul dintre Sepsi și FCU Craiova a fost suspendat definitiv în minutul 26. Arbitrul Andrei Chivulete a luat decizia din pricina scandărilor xenofobe repetate ale ultrașilor galeriei oltene. Și a făcut-o după ce a respectat procedurile impuse de astfel de cazuri.

ADVERTISEMENT

În primă instanță, ”centralul” a trimis la cabine echipele din pricina comportamentului ultrașilor. Iar la stația de amplificare a stadionului au fost transmise mesaje prin care fanii au fost avertizați asupra repercusiunilor pe care le poate avea continuarea actelor de indisciplină.

După 10 minute, jucătorii celor două echipe au revenit pe teren. Însă, lucrurile nu au reintrat în normal. Motiv pentru care, la mai puțin de jumătate de minut distanță, arbitrul a decis să suspende definitiv partida.

ADVERTISEMENT

Astfel că acest caz a ajuns pe masa Comisiei de Disciplină a FRF. Care-l judecă pe baza raportului întocmit de arbitrul partidei, Andrei Chivulete, și de observatorul Octavian Goga. La primul termen, pe 1 februarie, verdictul a fost amânat pentru următoarea ședință, programată astăzi.

La aceasta au fost prezenți vicepreședintele Sepsi OSK, David Kertesz, respectiv, din partea FCU Craiova, avocatul Dan Idita. Iar decizia a fost amânată din nou. Cel puțin până la următoarea ședință, programată peste o săptămână. ”Așteptăm verdictul. Aș fi vrut să vină din prima, de săptămâna trecută, scrie clar în regulament ce se întâmplă în astfel de cazuri.

ADVERTISEMENT

Ni s-a promis că săptămâna viitoare vom ști rezultatul. Așteptăm cu speranță. Am depus câteva acte pe care ni le-au cerut, toate sunt pe masa Comisiei.

În prima fază, am discutat despre meciul în cauză, apoi despre ce trebuie făcut în viitor ca să nu se repete asta și care ar trebui să fie atribuțiile ambelor cluburi. Trebuie specificate mai clar anumite lucruri, măsuri mai clare în organizarea meciurilor. 

ADVERTISEMENT

Discuțiile au decurs normal. Să vedem decizia Comisiei și ce e de făcut pe viitor pentru a nu se mai ajunge la astfel de cazuri. Nu e bine să se întrerupă meciurile. Spectatorii trebuie educați, de acolo apar problemele”, a precizat pentru GSP.ro vicepreședintele lui Sepsi OSK, David Kertesz.

ADVERTISEMENT