Sport

Culisele scandalului de xenofobie care a dus la oprirea meciului Sepsi – FCU Craiova! Se răzbună ultrașii pe Mititelu? “Nu ne interesează dacă se reia!” Exclusiv

Probleme la Sepsi Sfântu Gheorghe - FC U Craiova 1948, după scandările rasiste și xenofobe ale ultrașilor de la Peluza Sud 1997. Reacția ultrașilor olteni.
29.01.2023 | 16:43
Culisele scandalului de xenofobie care a dus la oprirea meciului Sepsi  FCU Craiova Se razbuna ultrasii pe Mititelu Nu ne intereseaza daca se reia Exclusiv
Meciul dintre Sepsi Sfântu Gheorghe și FC U Craiova 1948 a fost suspendat 10 minute. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Incidente la meciul dintre Sepsi Sfântu Gheorghe și FC U Craiova 1948, după ce galeria de la Peluza Sud a avut scandări xenofobe și rasiste în repetate rânduri.

Sepsi Sfântu Gheorghe – FC U Craiova 1948, suspendat în minutul 25!

Peluza Sud 1997 a avut scandări xenofobe și rasiste la adresa minorității maghiare încă de la startul meciului de la Sfântu Gheorghe cu Sepsi. VIDEO AICI.

ADVERTISEMENT

După ce crainicul stadionului a transmis în repetate rânduri că meciul ar putea fi oprit dacă fanii nu vor înceta aceste scandări, centralul Andrei Chivulete nu a mai tolerat acest comportament al ultrașilor.

Astfel, în minutul 25, arbitrul a trimis cele două echipe la cabine pentru zece minute. Partida riscă însă să fie suspendată dacă scandările vor continua și după reluarea meciului.

ADVERTISEMENT

Nici fanii covăsneni nu au fost însă „ușă de biserică”, iar avertismentele au fost valabile și pentru ei.

Meciul s-a oprit definitiv la 20 secunde după reluare!

Andrei Chivulete a încercat să reia partida însă foarte ferm a pus capăt meciului după doar 20 de secunde.

ADVERTISEMENT

Acesta a explicat jucătorilor că partida nu va mai continua din pricina scandărilor ultrașilor de la Peluza Sud 1997.

Reacția ultrașilor de la Peluza Sud 1997: „Nu ne interesează dacă se reia meciul!”

FANATIK l-a contactat pe „Gogoașă”, unul dintre liderii Peluzei Sud 1997, care a dezvăluit ce s-a întâmplat pe stadion: „S-a oprit meciul! Nu știu de ce! Nu știu ce s-a scandat că eu am am ajuns la meci în minutul 25! Eu sunt la poartă. Suntem vreo 15 inși care încă nici n-am intrat pe stadion.

ADVERTISEMENT

Nu m-au lăsat să intru! Eu sunt la gard. Nu mai sunt bilete. Nu suntem supărați chiar dacă am bătut atâta drum de la Craiova. Nu ne interesează dacă se reia meciul! Dacă da, e bine, dacă nu, la fel!”, a declarat Andrei Preda, lider al galeriei lui FC U Craiova 1948, în exclusivitate pentru FANATIK.

Pe fundalul convorbirii telefonice se auzea un cântec folosit de toate grupurile ultras naționaliste din România: „Suntem români și ne vom apăra/ Pământul neamul și istoria”, iar continuarea este o scandare xenofobă la adresa Ungariei.

Andrei Preda și o parte a “ultrașilor” lui FCU Craiova 1948 sunt în conflict cu Adrian Mititelu, deci o astfel de reacție ar putea fi și ca o răzbunare pe patron. De altfel, un grup de ultrași a făcut prăpăd în Sfântu Gheorghe pe tot parcursul zilei.

Laszlo Dioszegi, patronul lui Sepsi, și-a închis telefonul de nervi!

FANATIK a încercat să îl contacteze pe Laszlo Dioszegi, însă acesta și-a închis telefonul și nu a putut fi contactat!

Patronul lui Sepsi este extrem de supărat din cauza incidentelor și vrea să evite să facă declarații la cald: „E foarte supărat și a vrut să se liniștească după ce s-a întâmplat”, a spus Atilla Hadnagy pentru FANATIK despre decizia lui Laszlo Dioszegi de a-și închide telefonul.

  • 26 de minute s-au jucat în meciul dintre Sepsi Sfântu Gheorghe și FC U Craiova 1948
ADVERTISEMENT