Sport

Decizia Comisiei de Disciplină din cadrul FRF după incidentele de rasism și xenofobie de la Sepsi – FC U Craiova 1948

Comisia de Disciplină a luat prima decizie după incidentele de rasism și xenofobie de la Sf. Gheorghe din timpul partidei Sepsi - FC U Craiova 1948.
01.02.2023 | 18:07
Decizia Comisiei de Disciplina din cadrul FRF dupa incidentele de rasism si xenofobie de la Sepsi  FC U Craiova 1948
Decizia Comisiei de Disciplină a FRF după incidentele de la Sepsi - FC U Craiova 1948. Sursă foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

Cazul scandalului de rasism și xenofobie, provocat de ultrașii lui FC U Craiova 1948 în meciul cu Sepsi, a ajuns la Comisia de Disciplină din cadrul FRF, care trebuia să dea un verdict miercuri, 1 februarie.

Comisia de Disciplină a FRF a amânat verdictul în urma incidentelor de rasism și xenofobie de la Sepsi – FC U Craiova 1948

Totuși, decizia pronunțată în cursul zilei de astăzi pe site-ul oficial al Ligii Profesioniste de Fotbal spune că verdictul a fost amânat, iar următorul termen va avea loc opt februarie.

ADVERTISEMENT

Comisia de Disciplină a analizat și incidentele de la meciul FC U Craiova 1948 – UTA Arad, scor 1-1 în etapa 22 din SuperLiga și s-a ajuns la concluzia amendării celor două echipe cu 5.000 de lei.

Până la așteptarea sentinței, FC U Craiova 1948 a luat o măsura radicală în ceea ce privește meciurile de pe teren propriu. Printr-o postare pe rețelele de socializare, clubul finanțat de Adrian Mititelu a anunțat că meciurile de „acasă” se vor desfășura fără spectatori, pe o perioadă nedeterminată.

ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu, măsură drastică după incidentele de rasism de la Sf. Gheorghe

Adrian Mititelu, care-i considera vinovați pe cei de la Sepsi, și-a schimbat poziția după dezvăluirile de la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI ale lui Laszlo Dioszegi. Patronul covăsnenilor a precizat că are la îndemână un act care atestă că oltenii și-au luat răspunderea de a gestiona venirea ultrașilor la Sfântu Gheorghe.

După ce l-a desființat pe Cătălin Rizan, angajatul care l-a trădat, Adrian Mititelu a luat o altă decizie radicală, care a fost făcută public pe pagina oficială de Facebook a FC U Craiova 1948. „Având în vedere evenimentele din ultima perioadă, prin care unii dintre membrii galeriei s-au dedat la acte huliganice contrare legii și regulamentelor FRF, prin care s-au creat prejudicii uriașe pentru club și luând în calcul amenințările directe cu privire la producerea unor alte evenimente care să conducă la pagube pentru club, am luat următoarele hotărâri:

ADVERTISEMENT

1) Desfășurarea meciurilor pe teren propriu, fără spectatori, pe o perioadă nedeterminată;

2) Efectuarea de demersuri către FRF și autoritățile statului în vederea adoptării de urgență a unei legislații care să prevină aceste manifestări;

3) Clubul va comunica procedura prin care cei care au achiziționat abonamente vor putea să primească contravaloarea acestuia.
Clubul își exprimă regretul profund față de suporterii loiali ai clubului, în special față de abonați sau de cei de bună-credință, care nu au nicio vină și care suportă consecințele”, se arată pe pagina oficială de Facebook a oltenilor.

ADVERTISEMENT

Adrian Mititelu a explicat de ce a apelat la o astfel de măsură drastică: „Toleranța va fi de acum înainte zero!”

Adrian Mititelu a explicat în exclusivitate pentru FANATIK motivele care au stat în spatele acestei decizii. Totodată, patronul oltenilor le cere ajutorul organelor abilitate să intervină pentru a pune capăt războiului cu ultrașii olteni.

„S-a ajuns la o limită peste care nu se mai poate trece. Toleranța familiei noastre și a clubului FC U Craiova 1948 va fi de acum înainte zero. Suntem amenințați, suntem șantajați, nici nu vreau să mă gândesc la ce se va ajunge dacă lucrurile astea nu se opresc.

Sunt convins că organele abilitate, organele legii vor interveni și vor face ordine pentru că nu se poate ca o mână de oameni care spun că iubesc această echipă, dar nici vorbă de așa ceva, să ajungă să facă haos la această formație, să ajungă să mă amenințe sau Doamne ferește cine știe la ce să se mai ajungă în zilele următoare.

Trebuie se închidă totul aici, trebuie să se aplice legea pentru că nu se mai poate. Credeți-mă că niciodată n-am mai trăit ce trăiesc acum. S-a ajuns la niște lucruri care depășesc orice limită, nu au legătură cu fenomenul, cu dragostea pentru echipă și cu acest război împotriva familiei mele. Discutăm de lucruri incredibile pe care le trăim în România anului 2023.

De acum va fi un punct zero între club și așa ziși suporteri. Am ajuns să fim ca în vestul sălbatic, să trăim în teroare, iar acest lucruri nu se poate într-o țară din Uniunea Europeană.

Adrian Mititelu, familia Mititelu, va merge mai departe cu această echipă, iar vremea acestui tip de suporter apune. Sunt ultimele zvâcniri ale unui astfel de comportament, care, repet, s-a dus deja într-o violență care nu mai poate fi acceptată într-o țară civilizată, în fotbal, în România de astăzi”, a declarat Adrian Mititelu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT