Life

Ce a descoperit un bărbat după ce a făcut o colonoscopie. Nici medicilor nu le-a venit să creadă

Ce a descoperit un bărbat după ce a făcut o colonoscopie. Chiar și medicii au fost surprinși de ceea ce au văzut în intestinele acestuia.
26.11.2023 | 13:12
Ce a descoperit un barbat dupa ce a facut o colonoscopie Nici medicilor nu lea venit sa creada
Ce a descoperit un bărbat după ce i s-a efectuat o colonoscopie. Sursa foto: Freepik/ijeab
ADVERTISEMENT

Un bărbat a descoperit ceva cu totul neașteptat în intestine după ce a efectuat o colonoscopie. Medicii au fost și ei șocați atunci când au văzut ce se afla acolo.

Ce a descoperit un bărbat după ce medicii i-au făcut o colonoscopie

Un bărbat de 63 de ani din statul Missouri, SUA, a mers la medic pentru a efectua o colonoscopie de rutină, însă medicilor nu le-a venit să creadă atunci când au văzut ce se afla în intestinul pacientului.

ADVERTISEMENT

Totul a mers normal până când medicii au ajuns la colonul transversal, adică zona de sus a intestinului gros. Aceștia au găsit acolo o muscă, complet intactă, și au declarat că este un “mister” cum a putut să ajungă acolo.

O posibilă cauză ar putea fi salata contaminată pe care bărbatul a consumat-o cu mai bine de o zi înainte să ajungă la programarea medicală. După ce medicii l-au întrebat cum a inhalat insecta, acesta le-a spus că nu știe. Nu a prezentat niciun simptom.

ADVERTISEMENT

De altfel, bărbatul a spus că a consumat doar lichide înainte de colonoscopie, așa cum se obișnuiește în cazul unei astfel de consultații. Cu o seară înainte de a bea doar lichide, a consumat pizza, dat și salata în care ar fi fost musca.

Există cazuri rare în care muștele pot depune ouă în fructe și legume. Acestea supraviețuiesc acidului gastric și pot ecloza în intestine. Asemenea cazuri sunt rare.

ADVERTISEMENT

“Acest caz reprezintă o descoperire colonoscopică foarte rară. Este un mister cum musca intactă a ajuns în colonul transvers”, au precizat medicii în Jurnalul American de Gastroenterologie, conform Daily Mail.

Muștele și larvele pot infesta intestinele umane, iar afecțiunea se numește miază intestinală. Acest lucru apare atunci când o persoană consumă alimente care conțin ouă și larve de muște, care pot supraviețui acidului gastric din stomac, ajungând în intestin. Insectele se dezvoltă și ajung să se transforme chiar în muște adulte.

ADVERTISEMENT

Un caz asemănător i s-a întâmplat și unei fetițe de 12 luni

Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), sunt unii pacienți care nu au simptome după infestație. În schimb, alții se confruntă cu dureri abdominale, diaree și vărsături.

Într-un caz petrecut în ani ’80, o femeie din statul Washington și-a dus la medic fiica de 12 luni după ce a văzut în scaunul ei “viermi care se mișcă”. Potrivit investigațiilor medicale, fetița fusese hrănită cu banane prea coapte. Fructele erau ținute într-un coș de sârmă din bucătărie, care atrăgea multe muște.

Fetiței nu i s-a oferit un tratament. Medicii i-au sfătuit pe părinți să acopere fructele și să le spele înainte de a le consuma. Specialiștii spun că muștele sunt mai frecvente în lunile mai calde și trebuie acordată mai multă atenție spălării fructelor.

ADVERTISEMENT