Cum se spală corect fructele și legumele. Doar în acest fel poți să elimini pesticidele cu ingrediente simple pe care le ai deja la tine în bucătărie.
Este recomandat să spălăm foarte bine fructele și legumele pe care le cumpărăm de la supermarket sau chiar din piață. Acestea sunt stropite cu substanțe nocive pentru organism, așa că ar fi bine să evităm să le ingerăm.
Apa nu este suficientă de foarte multe ori în acest caz, așa că a trebuit să apelăm la alte soluții. Unele studii au arătat faptul că bicarbonatul de sodiu este cel mai eficient în acest caz.
O soluție realizată din bicarbonat de sodiu amestecat cu apă poate să elimine mai multe pesticide decât o face apa cu sare sau apa simplă în doar câteva minute.
Pentru a scăpa de toate pesticidele folosite în fructele sau legumele pe care le consumăm este nevoie ca acestea să stea 15 minute în apă cu bicarbonat de sodiu.
Un alt experiment a arătat că bicarbonatul de sodiu este mai eficient față de o soluție cu apă și oțet. Și acesta din urmă poate să fie eficientă, doar că durează mai mult să elimine toate pesticidele decât ar face-o bicarbonatul.
Dar cum se spală corect fructele și legumele cu bicarbonat de sodiu. Acestea trebuie clătite cu apă de la robinet după ce le-am ținut în apă cu bicarbonat.
Spre exemplu, în cazul unor fructe mici și delicate cum sunt căpșunile trebuie să le ținem în acest amestec doar două sau trei minute.
În ceea ce privește cantitatea de bicarbonat de sodiu și de apă folosite, acestea sunt de o lingură de bicarbonat la 5 litri de apă. Dacă folosim oțet, atunci trebuie să punem ¼ oţet şi ¾ apă.