Life

Ce a descoperit un bărbat în timp ce își renova casa. Tunelul misterios i-a lăsat pe toți fără cuvinte

Ce a găsit un bărbat în mod accidental sub locuința sa. Pasajul secret despre care nu se cunosc prea multe informații locale.
25.03.2023 | 07:00
Ce a descoperit un barbat in timp ce isi renova casa Tunelul misterios ia lasat pe toti fara cuvinte
Ce a găsit un bărbat în mod accidental sub locuința sa. Pasajul secret despre care nu se cunosc prea multe informații locale. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Ce a descoperit un bărbat în timp ce își renova casa la scurt timp după ce a semnat actele de cumpărare. Tunelul misterios i-a lăsat pe toți fără cuvinte prin prisma faptului că are o dimensiune impresionantă și ascunde multe mistere.

Ce a găsit un bărbat în mod accidental sub locuința sa. Pasajul secret despre care nu se cunosc prea multe informații locale

Gary Machens, un bărbat din orașul Alton, Illinois, a găsit în mod accidental un pasaj secret și cu o origine necunoscută sub locuința sa. Tunelul se află situat pe strada Langdon, la numărul 322 și are dimensiuni uriașe.

ADVERTISEMENT

Descoperirea a ieșit la iveală după ce o parte din curtea proprietarilor s-a surpat și în felul acesta a fost nevoie de reparații. Acestea au inclus și săpături, ocazie cu care americanul și soția sa au găsit acest loc uluitor.

„Soțul meu a călcat pe treapta de jos și s-a cam prăbușit. M-a sunat la serviciu și mi-a spus: «Ar fi bine să ajungi acasă, nu o să crezi ceea ce tocmai am găsit»”, a declarat Beth Machens care a observat că o parte din trotuar este scobită sub pământ, notează nypost.com.

ADVERTISEMENT

„Indiferent pentru ce au construit a fost nevoie de mulți bărbați și multe ore. Trei foști primari din Alton au locuit în această casă de-a lungul anilor. Nu știu dacă vreunul dintre ei știa despre tunel.

Casa a fost construită în 1890, iar tunelul prin 1840. Deci, a fost aici cu 50 de ani înainte. Pentru ce a fost folosit, nu știu. Avem hărți care datează din 1863, iar în zona asta nu era nicio construcție”, a adăugat bărbatul.

ADVERTISEMENT
Tunelul de sub casa din America
Așa arată tunelul misterios de sub casa lui Gary Machens. Sursa foto: captură video Youtube / The Telegraph. Colaj: Fanatik

Ce informații se cunosc despre tunelul din America

Gary și Beth Machens, proprietarii care au găsit tunelul din Illinois, au mai subliniat că nu se cunosc prea multe informații despre pasajul secret care se afla sub casa și curtea lor. Cel mai probabil acesta a fost construit în secolul al XIX-lea.

Nimeni nu a avut nici cea mai mică ideea despre ce se ascunde sub pământ. Se crede că această construcție datează din anii 1840, însă motivul care a dus la realizarea sa rămâne deocamdată un mare mister.

ADVERTISEMENT

Dimensiunile tunelului sugerează că ar putea face parte dintr-un proiect mare de infrastructură, însă în momentul de față sunt doar simple speculații. Arca de intrare este construită din calcar, iar tunelul în sine este un pasaj arcuit din cărămidă.

În plus, cei doi americani au mai spus că podeaua este în mare parte pavată cu rocă, dar și cu bucăți de lemn. Se mai vehiculează faptul că tunelul folosea pentru a stoca gheață sau alimente, dar și pentru a depozita o trăsură de cai.

Beth Machens a mărturisit că locuința avea la un moment dat un grajd pentru o trăsură la începutul anilor 1900. Așadar, tunelul ar fi putut fi folosit pentru a depozita una suplimentară. Totodată, nu se știe exact dacă a fost construit înainte sau după casă.

ADVERTISEMENT
Tags:
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel...
Imagini stupefiante cu iubita lui Ronaldo la saună! Cum a apărut Georgina: „Cel mai ciudat lucru pe care l-am văzut”
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe...
Războiul oligarhilor ruși în România: omul care-i furnizează vitamine lui Putin, dat pe mâna autorităților de un fost colaborator
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România....
Boala a pus stăpânire pe creierul gimnastei care a făcut istorie pentru România. Tragediile tăcute ale marilor sportivi
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe...
Boala care a umplut spitalele de câteva zile. Cele mai multe cazuri, pe litoral sau în zonele de munte
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi...
Cât a putut să cheltuie, într-o singură zi, la plajă celebrul Pescobar: Îmi cer eu scuze de la nota asta mare, atât s-a putut
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
De ce a murit, de fapt, Andrei Versace. Ipoteza principală a anchetatorilor
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol...
Dr. Gheorghiţă, major, vaccinat şi foarte însurat! Detaliul care l-a dat de gol că este deja soţul Monicăi Bîrlădeanu
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom...
„Avem acum un război în Europa pe care nu credeam că îl vom mai vedea vreodată!” Europa trece la recrutare pe fondul creşterii amenințării unui război mai amplu cu Rusia
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase:...
Charlotte, fiica adoptivă a lui Ilie Nastase, acuzații dure la adresa Ioanei Nastase: „M-a blocat în telefonul lui tata! Fratele meu a dispărut de 5 luni!” Care este replica Ioanei, soția tenismanului?!