News

Ce a făcut ucigaşul celor două românce din Italia în noaptea crimei. Anchetatorii i-au refăcut traseul pas cu pas şi sunt uimiţi de “ferocitatea” lui

Anchetatorii au refăcut filmul uciderii celor două românce într-un mic orăşel din Sicilia, în noaptea de joi spre vineri.
06.01.2024 | 20:17
Ce a facut ucigasul celor doua romance din Italia in noaptea crimei Anchetatorii iau refacut traseul pas cu pas si sunt uimiti de ferocitatea lui
Omar Edgar Nedelkov, în momentul arestării Foto: GdS Agrigento
ADVERTISEMENT

Anchetatorii italieni au reconstituit filmul dublei crime din noapte de joi spre vineri, din localitatea siciliană Naro, când două românce, Maria Rus (54 ani) şi Delia Zărnescu (58 ani), au fost ucise cu brutalitate. Principalul suspect, aflat deja în arest, este tot un cetăţean român, Omar Edgar Nedelkov (24 ani).

Delia Zărnescu i-a dat pe oaspeţi afară din casă

Anchetatorii spun că au reuşit să reconstuie fapte, aşa cum s-au petrecut ele, “cu largul sprijin oferit de comunitatea românească, formată din muncitori care trăiesc de ani de zile în Italia”.

ADVERTISEMENT

Faptele arată că joi seara, în locuinţa Deliei Zărnescu, din Via Vinci, a avut loc o cină stropită din belşug cu alcool. La masa femeii se mai aflau tânărul de 24 de ani și un alt român, în vârstă de 50 de ani.

Potrivit celor reconstituite de anchetatori, tânărul – pradă unei stări puternice de ebrietate – ar fi molestat-o ​​pe femeie. Delia Zărnescu, respingând avansurile acestuia, i-ar fi alungat pe ambii oaspeţi din casa ei.

ADVERTISEMENT

În timpul cinei, cel puțin până ca situația să degenereze, cei trei români ar fi vorbit despre conaționala lor, Maria Rus, în vârstă de 54 de ani. Între cei trei s-ar fi vorbit despre faptul că femeia (care nu era la cina cu ei) era singură, acum despărțită de soțul ei.

Când cei doi români – tânărul de 24 de ani și cel de 50 de ani – au fost daţi afară din locuința din Via Vinci, cel mai tânăr se pare că s-a îndreptat spre Vicolo Avenia unde a bătut la ușa casei Mariei Rus, în timp ce bărbatul mai în vârstă a plecat acasă.

ADVERTISEMENT

Maria Rus, fără să se teamă de nimic, i-ar fi deschis ușa tânărului beat. Nu este clar şi va rămâne la latitudinea autopsiei să se stabilească dacă femeia a fost victima unui abuz sexual.

Cert este că tânărul de 24 de ani, conform acuzării, a masacrat-o: a bătut-o până la moarte și apoi a ars-o, folosindu-se în acţiunea de ardere a casei de un fotoliu care era în holul de la intrare.

ADVERTISEMENT

De la casa de pe Vicolo Avenia, tânărul român s-ar fi întors pe Via Vinci, unde ar fi spart ușa de la intrare cu „o ferocitate nemaivăzută”, după cum a reieșit din prima inspecție a casă. În Via Vinci el a masacrat-o și pe femeia de 58 de ani, zdrobindu-i capul cu tot ce i-a ieşit în cale.

ADVERTISEMENT