News

Cine e bărbatul arestat pentru uciderea Deliei şi Mariei, în Sicilia. Ce a declarat acesta imediat după ce a fost arestat

Omar Edgar Nedelkov, un tânăr de 24 de ani, de naţionalitate română, este presupusul ucigaş al Mariei Rus şi Deliei Zărnescu, el fiind arestat de autorităţi.
06.01.2024 | 14:48
Cine e barbatul arestat pentru uciderea Deliei si Mariei in Sicilia Ce a declarat acesta imediat dupa ce a fost arestat
Omar Edgar Nedelkov are 24 de ani şi cunoştea bine victimele Foto: GdS Agrigento
ADVERTISEMENT

Dublul asasinat care a cutremurat vineri dimineaţa micuţa comunitate din Nero, Regiunea Sicilia, a creat o alertă de gradul zero şi la nivelul poliţiei care a dus primii suspecţi la audieri la doar câteva ore de la descoperirea cadavrelor Mariei şi Deliei.

Presupusul criminal a alertat autorităţile sunând de pe telefonul uneia dintre victime

La capătul multor ore de audieri şi analize, anchetatorii au arestat un tânăr în vârstă de 24 de ani, despre care presa italiană scrie că ar fi de naţionalitate română, la fel ca şi femeile ucise. De asemenea, acesta ar fi vecin cu victimele.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, chiar el ar fi sunat în noaptea de joi spre vineri la numărul de urgență 118 și a alertat autorităţile în legătură cu decesul uneia dintre femei.

Anchetatorii au putut conta pe “un important ajutor oferit de comunitatea românească din Naro, formată din muncitori cu domiciliul în Italia”, după cum a declarat Salvatore Vella, adjunctul procurorului din Agrigento, cel care conduce investigaţiile.

ADVERTISEMENT

Presa italiană mai scrie că motivul acestui dublu asasinat ar putea fi urmărit plecând un episod, încă nedescifrat pe deplin, care a avut loc la o petrecere care a avut loc cu câteva ore mai înainte şi care a fost stropită din belşug cu alcool.

Autopsiile dispuse de parchet vor face lumină asupra crimelor brutale, la fel ca şi înregistrările de la diferite sisteme de supraveghere video, pe care le studiază în aceste momente anchetatorii.

ADVERTISEMENT

Bărbatul arestat, despre care jurnaliştii italieni scriu că este tot român, se numeşte Omar Edgar Nedelkov şi locuieşte în aceeaşi clădire cu Delia Zărnescu, femeia de 58 de ani care a fost găsită moartă într-o baltă de sânge. Acesta a sunat la poliţie să anunţe cadavrul chiar de pe telefonul victimei.

Acesta este Omar Edgar Nedelkov
Acesta este Omar Edgar Nedelkov

Casa celeilalte românce ucise, Maria Rus (54 ani), se află la doar 150 de metri distanţă. Cadavrul acesteia din urmă a fost găsit complet carbonizat, ea fiind recunoscută de cei apropiaţi doar ca urmare a celor două lanţuri de aur pe care le purta la gât.

ADVERTISEMENT

“Nu știu nimic, nu am ucis pe nimeni și din acest moment mă folosesc de dreptul de a nu răspunde”, au fost până acum singurele declaraţii făcute de presupusul criminal.

ADVERTISEMENT