News

Ea este Maria, femeia ucisă noaptea trecută în Italia. Românca avea trei fete

Maria Russ, o româncă de 57 de ani, a fost ucisă noaptea trecută în Italia. Aceasta lasă în urmă un soț îndurerat și trei fete.
05.01.2024 | 15:29
Ea este Maria femeia ucisa noaptea trecuta in Italia Romanca avea trei fete
Maria Russ este românca ucisă noaptea trecută în Italia. Avea trei fete. Sursa foto: cluj24.ro / hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Maria Russ, o româncă de 57 de ani originară din județul Cluj, a fost ucisă în urmă cu o noapte în Italia. Alături de aceasta și-a pierdut viața, concomitent, o altă femeie, tot din țara noastră, Delia Zarniscu.

Maria Russ este românca ucisă noaptea trecută în Italia. Avea trei fete

Două femei din România au fost găsite moarte, în noaptea de joi spre vineri (4 spre 5 ianuarie), în locuințe diferite, dar care se aflau la doar 200 de metri distanță. Dubla tragedie a fost raportată în orașul italian Naro din provincia Agrigento, Sicilia.

ADVERTISEMENT

Presa din Italia a dezvăluit, vineri, identitatea româncelor. Prima victimă, Maria Russ, are 57 de ani. Ea a fost găsită carbonizată în cartierul Vicolo Da Vinci. Cea de-a doua, Delia Zarniscu (58 de ani), ar fi fost găsită într-o baltă de sânge, în locuința ei din Vicolo Avenia, sudul Italiei, scrie Giornale di Sicilia.

Din datele acelorași surse italiene, mai aflăm și faptul că cele două erau prietene. A doua, Delia Zarniscu, fusese căsătorită cu un italian, care a murit cu ceva timp în urmă.

ADVERTISEMENT

În ceea ce o privește pe Maria Russ, aceasta este originară din județul Cluj. Femeia plecase la muncă în Italia în urmă cu peste 15 ani din satul Sălișca, comuna Câțcău.

O reacție după această tragedie cruntă vine de la primarul din Câțcău, Călin Mureșan. Edilul a declarat, vineri, pentru site-ul local Cluj24, că a aflat tragica veste în cursul zilei.

ADVERTISEMENT

Maria Russ trăia în Italia alături de soțul ei și de una dintre cele trei fete ale cuplului. Primarul mai adaugă că nu știe, în acest moment, dacă femeia va fi înmormântată în Italia sau în Sălișca.

Este o femeie de la noi din sat, Maria Russ, care era plecată de peste 15 ani în Italia, cu familia. Ea și soțul ei aveau 3 fete, dintre care una a rămas în Italia cu părinții”, a spus Mureșan.

ADVERTISEMENT

Anchetă amplă în Italia după moartea româncelor

În prezent, carabinierii, coordonați de procurorul adjunct, fac cercetări pentru a face lumină asupra tragediei. Sunt căutate legături între cele două victime. Criminaliștii vor să afle dacă cineva a pus focul în locuința Mariei Russ, sau dacă incendiul a pornit accidental.

În ceea ce o privește pe Delia Zarniscu, și aceasta a avut parte de un sfârșit cumplit. Ea prezenta semne pe corp, care i-a condus pe anchetatori la ideea că aceasta ar fi încercat din răsputeri să se apere în fața atacatorilor.

ADVERTISEMENT
Tags: