News

Ce a găsit un bărbat într-o valiză pe care a plătit 11 lire sterline. Se întâmplă o dată în viață

Un bărbat care a plătit 11 lire sterline pentru o geantă pierdută a dat lovitura vieții. Aceasta esta doar una dintre poveștile interesante ale celor care participă la licitații.
24.03.2024 | 16:53
Ce a gasit un barbat intro valiza pe care a platit 11 lire sterline Se intampla o data in viata
Ce a găsit un bărbat într-o valiză pe care a plătit 11 lire sterline. Se întâmplă o dată în viață. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Ce fel de licitații? Înainte de toate trebuie știut că marile aeroporturi din toată Europa se trezesc în fiecare an cu mii de bagaje abandonate. În Anglia, de exemplu, legea prevede ca aceste bagaje să fie ținute în depozit 100 de zile, după care sunt scoase la licitație dacă nimeni nu le revendică.

Ce a găsit un bărbat într-o valiză pe care a plătit 11 lire sterline

Ulterior, la licitație participă cine vrea și toată lumea are de câștigat. În principal casele de licitații, care primesc un comision pentru bunurile vândute, în timp ce compania aeriană face un oarecare profit pentru că le-a pus la dispoziție.

ADVERTISEMENT

Cât despre cei care participă la licitație, aceștia fie pot să dea lovitura, fie plătesc o sumă modică pentru o geantă inutilă. Există totuși multe povești de succes, cum ar fi cele prezentate de LAD Bible. De exemplu în 2018 scriitoarea Annabel Elliott, cunoscută drept ”o fanatică a călătoriilor” a participat la o astfel de licitație.

Aici, Greasbys Auctioneers din Londra scotea la licitație 70 de genți pierdute. A pus ochii atunci pe o geantă mare lucioasă, dar și pe o valiză mică. A plătit 50 de lire pentru acestea și spune că a găsit în interior ”haine frumos mirositoare, un tub de cremă și o perucă de păr natural”.

ADVERTISEMENT

Un alt bărbat a fost mult mai norocos, pentru că a plătit 60 de lire sterline pentru o geantă care conținea un tablou care a fost estimat la 1.500 de lire sterline. Cu toate acestea, cel mai fericit a fost bărbatul care a plătit 11 lire sterline pentru o geantă oarecare, după care a găsit în interior 12.000 de dolari.

Fraudă cu genți vândute în numele Aeroportului Otopeni

Desigur, aceasta este o întâmplare rară, de tipul ”o dată în viață”, însă oamenii sunt deciși să își mai încerce norocul la acest ”loz în plic cu genți”. În România, licitațiile cu bagaje pierdute sunt foarte rare, însă de acest lucru profită escrocii care încearcă să înșele oamenii naivi.

ADVERTISEMENT

De exemplu, în luna noiembrie a anului trecut, un anunț apărea pe Facebook că Aeroportul Otopeni vinde genți pierdute pentru doar 9,93 lei. Hackerii au făcut inclusiv o pagină de Facebook ce seamănă izbitor de mult cu cea a Aeroportului Otopeni.

”Aeroportul Internațional Henri Coandă vinde valize pierdute”, așa arată anunțul publicat pe Facebook de escroci. Evident, mulți români s-au înghesuit să plătească aceste sume în speranța că vor găsi în genți telefoane mobile, bijuterii sau laptopuri.

ADVERTISEMENT

Valentin Iordache, manager de comunicare al Companiei Naționale Aeroporturi București, i-a avertizat în această privință pe oameni. ”Aeroportul nu scoate la vânzare bagaje, pentru că nu le deține și astfel de proceduri s-au înmulțit, mai ales că se apropie Black Friday și cu toții suntem în căutare de chilipiruri.

Bagajele sunt procesate de compania aeriană, respectiv agentul de handling, nu de aeroport”, a explicat reprezentantul aeroportului. Miza hackerilor de fapt nu e să obțină cei 9,93 lei de la oameni ci să le fure acestora datele financiare și personale.

ADVERTISEMENT
Tags: