Life

Fabrica din România care se vinde la licitație. E una dintre cele mai cunoscute din țară și are o tradiție de peste 50 de ani

Întreprinderea românească, scoasă la licitație. E una dintre cele mai cunoscute și are o istorie de mai bine de 50 de ani.
20.03.2024 | 16:05
Fabrica din Romania care se vinde la licitatie E una dintre cele mai cunoscute din tara si are o traditie de peste 50 de ani
Întreprinderea românească, scoasă la licitație. E una dintre cele mai cunoscute și are o istorie de mai bine de 50 de ani. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Fabrica din România care se vinde la licitație. E una dintre cele mai cunoscute din țară și are o tradiție de peste 50 de ani. Când are loc adjudecarea companiei producătoare de lactate și de la ce sumă pornește aceasta.

Întreprinderea românească, scoasă la licitație. E una dintre cele mai cunoscute și are o istorie de mai bine de 50 de ani

Întreprinderea românească care a fost scoasă la licitație. E una dintre cele mai cunoscute și are o istorie de mai bine de 50 de ani. Se află în orașul Târgoviște din județul Dâmbovița și este renumită pentru prelucrarea și comercializarea produselor lactate.

ADVERTISEMENT

Unitatea economică se numește Lactate Natura. Conform datelor de la Ministerul de Finanţe, în perioada 2014-2021, producătorul a acumulat pierderi nete care se ridică la valoarea de peste 16 milioane de lei.

Acesta ar fi principalul motiv pentru care patronii au decis să scoată la licitație activele care includ bunuri mobile și imobile. Prima licitație urmează să se desfășoare chiar în această săptămână, vineri, 22 martie 2024, de la ora 11:00.

ADVERTISEMENT

Mai exact, licitația se va desfășura în condițiile Regulamentului de licitație și a Caietului de Sarcini. În altă ordine de idei, reprezentanții firmei au anunțat că licitațiile ulterioare se vor organiza la două săptămâni, în zilele de vineri, ora 11:00.

Mai mult decât atât, pentru fiecare licitație trebuie să se publice un anunț care să indice în mod expres data, ora și locul licitației. De asemenea, nu trebuie uitat prețul de pornire, adică prețul minim de vânzare, solicitat de vânzător.

ADVERTISEMENT

Care este prețul de pornire pentru compania Lactate Natura

Potrivit agrointel.ro, licitația pentru firma românească va începe de la prețul de 9.500.000 lei. La această sumă se mai aplică și un TVA în funcție de dispozițiile legale, cu mențiunea că pentru această obligație fiscală se va putea aplica sistemul de taxare inversă.

Acest lucru este valabil numai dacă sunt îndeplinite condițiile prevăzute de legislația în vigoare la momentului încheierii Contractului de vânzare. Garanția de participare la licitație este de 1.000.000 lei. Firma a mai transmis că prima licitație este competitivă, deschisă și cu strigare pentru vânzarea activului.

ADVERTISEMENT

Concret, este vorba de tot ce ține de teren, clădiri și bunuri mobile și utilaje specifice unei fabrici de lactate. Vânzarea urmează să se facă în întregime, pentru întreg activul, nu în mod individual sau fracționat.

ADVERTISEMENT