Life

Ce a găsit un român în podul casei de la țară. Oamenii s-au speriat: „Dormiți noaptea acolo? Să vedeți ce urât cântă”

Un român a făcut o descoperire neașteptată în casa sa de la țară. A dezvăluit totul pe internet, iar unii oameni s-au speriat.
16.07.2023 | 21:00
Ce a gasit un roman in podul casei de la tara Oamenii sau speriat Dormiti noaptea acolo Sa vedeti ce urat canta
Ce a găsit un român în casa sa de la țară. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Un român a povestit pe internet ce a găsit în pod după ce s-a mutat în casa de la țară. Bărbatul a cerut sugestii cu privire la problema sa, dar unii oameni s-au speriat și au încercat să-l avertizeze.

Ce vietate a găsit un român în pod, în casa de la țară

Internetul este locul cel mai la îndemână unde oamenii caută soluții pentru problemele lor. Așa se face că, pe un grup de Facebook, un român și-a spus, cu mult umor, oful. Bărbatul a povestit că în urmă cu câțiva ani a cumpărat o casă la țară, unde locuiește în cea mai mare parte a anului.

ADVERTISEMENT

Problema este, însă, că atunci când a verificat podul, a făcut o descoperire neașteptată. O bufniță și-a făcut cuib acolo. În cazul său, nu s-a speriat și nici nu este deranjat de vietate. Din contră, a ajuns în situația în care este nevoit să refacă instalația electrică și caută o metodă prin care să nu deranjeze micul musafir.

„Am o întrebare, dacă mă puteți ajuta, vă rog. Am o casă la țară și în pod și-a făcut cuib o bufnită. Nu locuim acolo permanent, dar aș vrea să refac instalația electrică. Iar pentru asta electricianul trebuie să urce în pod.

ADVERTISEMENT

Nu aș vrea să strice cuibul bufniței, să o sperie să fugă… nici nu știu dacă are pui. Aveți idee când și dacă va părăsi de bună voie locația, să putem continuă și noi ce avem de făcut?

Sub nicio formă nu vreau să o deranjez. Mai apuc să fac ceva sau o trec permanent în actul de proprietate?”, așa sună postarea românului care a descoperit că are o bufniță în podul casei.

ADVERTISEMENT

Oamenii s-au speriat

În secțiunea de comentarii, însă, nu a găsit numai răspunsurile pe care și le dorea. Au fost persoane care s-au speriat de descoperirea pe care bărbatul a făcut-o în casa sa de la țară. Unele l-au avertizat că pasărea cântă foarte urât și îl va deranja.

„Dormiți noaptea acolo? Să vedeți ce urât cântă”, i-a scris cineva. „Am și eu una, dar la noi îi zicem soacră. Vine, pleacă, iar când cântă… Ha, ha, armonie!  Aș lega-o și eu la priză în pod”, l-a pus în temă o altă persoană cu privire la bufniță.

ADVERTISEMENT

„Bufnițele o sã umple podul de pui dacã nu îi stricați cuibul”, a comentat altcineva. Totuși, majoritatea oamenilor l-au asigurat că mica vietate nu-i va face rău și că este doar o pasăre ca oricare alta. Alții i-au oferit românului soluții: să mai aștepte măcar două săptămâni până puii învață să zboare, să protejeze cuibul sau să încerce să facă instalația electrică în exteriorul casei.

În consecință, bărbatul a oferit și câteva explicații despre timpul petrecut în casa de la țară și bufniță. „Nu dormim permanent acolo, dar din primăvară până în toamnă, aproape că da. Avem de lucru la casă, la grădina și o bucată copil căruia îi place în natură și să adune ‘lecolta’.

Bufnița NU cântă la noi în curte. Și dacă ar cânta, nu văd care ar fi problema. Nu îmi explic de ce nu cântă, probabil nu fac asta unde au cuib. Cu instalația electrică pot găsi o soluție, să nu treacă prin pod. Sunt dispus să o pun aparent. Mai ales că voiam doar niște prize suplimentare, trase direct din contor, dar voi reanaliza situația.

Nu vom goni bufnița, sau orice altă vietate care s-a aciuat pe lângă casă, dacă această nu ne aduce pagube fizice. Dormim cu bufnițe, cu rândunele, cu câini, pisici. Încercăm să trăim toți în armonie.

La poartă avem un mare pom de corcodușe, plin de grauri. Abia așteaptă să se coacă strugurii. Mâncam și noi, mănâncă și ei”, a completat bărbatul care a găsit bufnița în podul casei.

ADVERTISEMENT