News

Ce a găsit un român pe un teren pe care l-a cumpărat ca să-și facă o casă. „Ne-a cam pierit entuziasmul de a sta acolo. Ne e frică pentru copii”

Surpriză totală pentru un român care a cumpărat un teren. Bărbatul a descoperit mai multe vipere. Cum pot fi îndepărtate reptilele fără ca acestea să fie puse în pericol
10.07.2022 | 07:00
Ce a gasit un roman pe un teren pe care la cumparat ca sasi faca o casa Nea cam pierit entuziasmul de a sta acolo Ne e frica pentru copii
Ce animale a găsit un român pe terenul pe care l-a cumpărat. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

Au fost moment de panică pentru un român care și-a achiziționat un teren cu gândul de a-și face o casă. Bărbatul locuiește deocamdată în străinătate alături de soția lui, dar și de cei doi copii ai familiei. Dorul de pământul strămoșesc l-a făcut să investească într-o zonă din România.

Ce șerpi a găsit un român pe terenul cumpărat

Zis și mai ales făcut, acesta nu a ezitat o clipă și a plătit pentru o parcelă de teren în localitatea Saru Dornei, într-o locație despre care spune că parcă e ruptă din Rai.

ADVERTISEMENT

Preț de două săptămâni, bărbatul a lucrat acolo și a încercat să-și împrejmuiascp terenul cu un gard din panouri. Delimitarea a venit însă la pachet cu mai multe surprize, multe dintre ele deloc plăcute.

Într-una din zile, acesta a găsit pe pământul cumpărat mai multe vipere, șerpi veninoși și considerați extrem de periculoși dacă nu sunt lăsați în pace. Bărbatul a solicitat ajutor pe internet și a întrebat cum poate să scape de reptile fără să le facă rău.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, acesta a recunoscut că se teme acum să se mai mute pe teren, acolo unde voia inițial să amplaseze o rulotă, mai ales că în context sunt și doi copii mici.

„Suntem o familie cu doi copii, momentan locuim în străinătate și de anul trecut am început demersurile pentru întoarcerea la patria mama și anume am achiziționat un teren în localitatea Saru Dornei, într-o locație edenică.

ADVERTISEMENT

Pentru început de două săptămâni am lucrat la construcția unui gard din panouri pentru delimitare și împrejmuire a terenului și a apărut prima “problemă” și anume că am dat nas în nas cu “chiriașii” nu tocmai doriți ai terenului, niște vipere de toată frumusețea.

Acum întrebarea mea este: care ar fi soluția neletală (dacă există) pentru aceste reptile pentru că avem în plan să amplasăm o rulotă pe teren și ne-a cam pierit entuziasmul de a sta acolo în special pentru că ne e frică pentru copii să nu intre accidental în contact cu vreuna”, a punctat pe un grup al oamenilor care se mută în zonă rurală, Antonio Vicențiu.

ADVERTISEMENT

Nu toate sfaturile primite l-au încurajat pe acesta. „Soluția este schimbarea, adică sa alegeți o altă zonă unde nu există asemenea musafiri. Acolo este zona lor și nu aveți cum să faceți să vă ocolească pe dumneavoastră ,asta vă dați seama fără să vă scriu aici sau să vă spună cineva. Vă doresc să vă găsiți un loc sigur, fără pericole, unde să trăiți liniștiți și fericiți”, i-a explicat Dorina Ciocea, una dintre participantele la discuție.

„Fix în aceeași situație am fost noi, când aproape era să cumpărăm un teren la Moldova Nouă, zonă superbă, doar că era plină de vipere cu corn. Se plângeau și ciobanii care mergeau cu oile la păscut că zilnic le mușca câte o oaie. Lumea acolo folosea în permanență cizme care să acopere glezna, nu vedeai pe nimeni în papuci vara.

Am căutat mult timp soluții, dar din păcate nu se merită efortul și mai ales la o suprafață mare de teren mereu e greu de menținut. Noi am preferat să luăm în altă zonă unde nu există vipere și unde nu stai mereu cu grijă, mai ales pentru copii”, a mai spus și Alexandru Grubar despre pericolul viperelor.

În cele din urmă bărbatul a anunțat și primii pași pe care i-a făcut. Acesta a explicat că a comandat câteva dispozitive cu ultrasunete și vibrații plus granule cu miros neplăcut pentru reptile, ceea ce, speră el, să rezolve situația.

ADVERTISEMENT