Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Ce a observat Cârțu la debutul lui Petev la Universitatea. „I-a schimbat poziția în teren”

Sorin Cârțu s-a declarat mulțumit de evoluția Universității Craiova sub comanda lui Ivaylo Petev. Bulgarul a operat câteva modificări tactice care au dus la victoria cu Dinamo.
13.11.2023 | 13:48
Ce a observat Cartu la debutul lui Petev la Universitatea Ia schimbat pozitia in teren
Ce A SCHIMBAT Petev la Craiova Sorin Cratu, VERDICT dupa U Craiova - Dinamo 1-0. foto: colaj fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova a arătat o altă față în duelul cu Dinamo. Oltenii au fost organizați și motivați, motiv pentru care au reușit să câștige cu scorul de 1-0. Ivaylo Petev a reușit să schimbe fața echipei încă din primul meci, iar așteptările sunt mari de la bulgarul în vârstă de 48 de ani.

Oltenii au învins-o pe Dinamo cu 1-0

“Nici eu nu aș face o caracterizare atât de complexă, este la început, îl lăsăm să acumuleze mai multe impresii înainte să tragem concluzii radicale. Ceea ce mă bucură este că a schimbat poziția lui Mitriță, l-a mutat mai central. Deși a acționat tot din partea stângă, a intrat mai mult în joc.

ADVERTISEMENT

A fost mai activ în această partidă față de alte meciuri în care rămânea mai mult în laterală. Și-a pus amprenta pe multe dintre acțiunile echipei. Popescu a avut intervenții bune, dar să nu uităm că la două dintre ele a fost și el implicat pentru că a greșit pasa și a oferit niște pase mai slabe.

Face parte din joc. Dinamo nu a progresat de la primele meciuri. Estetic arată bine, dar când ajung la finalizare, le lipsește forța. Se pare că trag cu o minge medicinală la poartă, le este dificil să o împingă. Per total, m-a bucurat victoria. Sunt 3 puncte. O victorie împotriva lui Dinamo, indiferent de scor, este întotdeauna binevenită”, a declarat Sorin Cârțu.

ADVERTISEMENT

Ivaylo Petev a debutat cu dreptul pe banca Universității Craiova

Ivaylo Petev este unul din cei mai galonați tehnicieni care antrenează în prezent în Superligă. Petev se poate lăuda cu faptul că a fost antrenor la Dinamo Zagreb, Levski Sofia, Ludogorets Razgrad sau Omonia. Bulgarul a fost, de asemenea, selecționer al Bulgariei și al Bosniei.

“Pe bancă s-a comportat decent. Este un tip echilibrat, nici nu a sărit sau să facă gesticulări. A încurajat așa, ce am urmărit. Nu a stat tot timpul afară. Mie mi se pare un antrenor, dacă vorbim de CV, e bun, poate cel mai bun din antrenorii veniți la Craiova.

ADVERTISEMENT

Îl așteptăm toți să reușească. În primul rând să intre cu un plan de disciplină tactică. Mi s-a părut că pe axul central, Screciu și Silva nu au mai plecat de acolo, poate a venit de la antrenor. Și nu au mai fost acele culoare.

A fost o disciplină tactică mai mare pe axul central, deși vreau ca cei din fața fundașilor centrali să fie mult mai agresivi, mai strânși, ca să nu mai vină acțiuni pe fundașii centrali. Atunci e un pas înainte. Sunt și sub impresia meciului cu Petrolul când a fost totul dezorganizat.

ADVERTISEMENT

M-am bucurat la faza cu Ivan când a scăpat pe combinație cu Mitriță, mi-a plăcut că s-a făcut că dă. A preluat mingea, cum spuneam, du-te pe piciorul stâng, după poți să fentezi. A întors foarte bine pe piciorul drept. Însă execuția, dacă dădea la colțul lung poate era chiar gol”, a completat Sorin Cârțu.

FANATIK SUPERLIGA este difuzată în fiecare luni, marți și vineri exclusiv pe FANATIK.RO. Emisiunea este transmisă live începând cu ora 10:30 și poate fi urmărită, în aceeași zi, în premieră, de la ora 17:30, pe canalul de YouTube Fanatik și pe paginile de Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Cartu il apreciaza pe Petev

 

ADVERTISEMENT