News

Ce a observat un martor după accidentul celor două mașini de poliție din Arad: ”Erau toți împrăștiați pe acolo”

Un martor la accidentul cu cele două mașini de poliție din județul Arad povestește ce a văzut imediat după impactul celor două autospeciale.
30.10.2023 | 07:03
Ce a observat un martor dupa accidentul celor doua masini de politie din Arad Erau toti imprastiati pe acolo
”Erau toți împrăștiați pe acolo”, mărturia unui martor la accidentul celor două mașini de poliție din Arad. Sursa foto: sursadevest.ro
ADVERTISEMENT

Prezent  în zonă, la Pâncota, unde a avut loc accidentul de sâmbătă seara cu două mașini de poliție implicate, un martor povestește ceea ce a văzut imediat după impact.

”Erau toți împrăștiați pe acolo”, mărturia unui martor la accidentul celor două mașini de poliție din Arad

Sâmbătă, 28 octombrie, aproape de miezul nopții, un accident mai puțin întâlnit a avut loc pe raza județului Arad. Patru polițiști implicați în urmărirea unei maşini au fost răniţi, după ce două autospeciale de intervenţie în care se aflau s-au ciocnit.

ADVERTISEMENT

Trei agenți au fost spitalizați, iar doi dintre ei sunt în stare gravă. Între timp, au apărut informații noi și declarații ale martorilor acestui grav accident rutier. Astfel, evenimentul s-a petrecut în cadrul unei acțiuni desfășurate pe raza orașului Pâncota.

Aici, un echipaj de poliție a pornit în urmărirea unui autoturism. Mașina cu suspecții și-a continuat deplasarea, iar, în orașul Sântana, autospeciala de poliție aflată în urmărire a intrat în coliziune cu o altă autospecială.

ADVERTISEMENT

O serie de imagini surprinse de camerele de supraveghere ale unui magazin din zonă arată cum șoferul fugar se deplasa cu mașina de poliție pe urmele lui. În paralel, ceilalți polițiști au anunțat prin stație un alt echipaj. Acesta a organizat la aproape 16 kilometri un baraj, în orașul Sântana, pentru
a-l prinde pe șoferul suspect.

Această a doua autospecială a blocat drumul, pe mijlocul șoselei. Cu toate acestea, mașina urmărită a venit cu viteză și a reușit să treacă de agenți. Din păcate, cealaltă autospecială a intrat frontal în a doua mașină de poliție.

ADVERTISEMENT

Aflat în zona impactului, un martor povestește imaginile de groază pe care le-a văzut. ”Pe când am ieșit afară erau toți împrăștiați pe acolo cu mașini cu tot. Erau zburate bucăți pe acolo, unele. Destul de rău. Am văzut că l-a luat de la stâlp de acolo pe unul și l-a pus pe targă”, spune bărbatul, citat de Știrile ProTV.

Ce s-a întâmplat cu persoanele din mașina urmărită

Tot în noaptea de sâmbătă spre duminică, cei patru tineri din orașul Pâncota, care au fost urmăriți de polițiști au fost prinși. ”În jurul orei 3 a fost depistat autoturismul urmărit, abandonat pe o stradă din localitatea Olari, la aproximativ 10 kilometri de locul producerii accidentului. În această dimineață (n.r. duminică) au fost depistați 4 tineri. Ei s-ar fi aflat în autoturism”, a anunță IPJ Arad.

ADVERTISEMENT

Până în acest moment nu se știe de ce nu a oprit tânărul la semnalul poliției. O ipoteză care se conturează este aceea că prietenii care-l însoţeau i-ar fi cerut asta, de teama unui control. După fapta sa, șoferul este cercetat pentru vătămare corporală și părăsirea locului accidentului.

ADVERTISEMENT