În ultima vreme, din ce în ce mai multe persoane apelează la fel de fel de regimuri drastice. Fie că vor să topească kilogramele în plus, sau vor să facă un detox alimentar, cu toții au avut parte de experiențe unice. Este și cazul unei femei care a consumat doar suc de portocale timp de 40 de zile.
Portocalele sunt o adevărată sursă de vitamine pentru organismul nostru. Medicii specialiști recomandă introducerea fructelor în alimentație și consumarea lor ori de câte ori este posibil.
La fel ca orice alte alimente, fructele trebuie și ele consumate cu moderație. Și, totuși, unele persoane aleg să ignore aceste recomandări și ajung să facă adevărate excese.
O femeie din Australia a ajuns virală pe Instagram după ce a început să povestească despre stilul ei de viață. Preocupată de un organism sănătos, Anne Osborne stă departe de orice tentație culinară.
Anne le-a povestit tuturor celor care o urmăresc cum a arătat meniul ei timp de 40 de zile. Femeia nu a avut deloc diversitate în farfurie, ci a preferat să consume doar suc de portocale.
Specialiștii nu sunt deloc de acord cu un astfel de regim, chiar dacă se bazează pe fructe. Consumate în exces, anumite fructe pot crea complicații. În plus, organismul nu își va putea lua toți nutrienții necesari dintr-un singur fruct.
Contrar tuturor recomandărilor, Anne Osborne a recunoscut că nu a avut niciun fel de problemă. Cele 40 de zile în care a băut doar suc de portocale au ajutat-o foarte mult și se simte mai bine ca niciodată.
”A fost o experiență minunată. Am simțit beneficiile emoționale, cele fizice și cele spirituale.”, a spus femeia în online, potrivit stirileprotv.ro.
Portocalele pot fi incluse în meniul zilnic datorită beneficiilor multiple pe care le au. Acestea conțin multă vitamina C care ajută sistemul imunitar și stimulează producerea de colagen. De asemenea, vitamina C este benefică și pentru inimă.
Consumate cu regularitate, portocalele scad nivelul colesterolului din sânge și ajută tranzitul intestinal. Aceste fructe mai conțin și vitaminele E, K care sunt benefice în caz de anemie sau deficit nutrițional.