Life

Ce a pățit o turistă din Danemarca în Poiana Brașov. Nu i-a venit să creadă ce i se întâmplă, jandarmii au intervenit

O turistă din Danemarca a întâmpinat mari dificultăți în Poiana Brașov. A fost nevoie de intervenția jandarmilor noaptea trecută.
16.03.2023 | 07:48
Ce a patit o turista din Danemarca in Poiana Brasov Nu ia venit sa creada ce i se intampla jandarmii au intervenit
Ce a pățit o turistă din Danemarca în Poiana Brașov. Sursă foto: Antena 3 / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Momente de panică pentru o turistă din Danemarca aflată în Poiana Brașov. Jandarmii din Brașov susțin că au fost nevoiți să intervină, în condițiile în care aceasta era dezorientată. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu aceasta și unde a ajuns?

Ce a pățit o turistă din Danemarca în Poiana Brașov

Jandarmii din Poiana Brașov au fost nevoiți să intervină miercuri seară. O turistă din Danemarca plecase într-o drumeție în zona montană, însă a ajuns să se rătăcească. Ea a fost găsită în apropierea Cabanei Postăvaru, iar instalațiile de transport pe cablu nu mai funcționau la acea oră.

ADVERTISEMENT

Ce s-a întâmplat cu turista din Danemarca și ce le-a spus aceasta jandarmilor? Femeia avea în plan o drumeție pe Tâmpa, pentru ca mai apoi să ajungă tot în Brașov. Ulterior însă, aceasta s-a rătăcit și în cursul serii a ajuns în Postăvaru, unde de altfel a fost și găsită.

Povestea turistei din Poiana Brașov a avut însă un final fericit. Jandarmii au reușit să o coboare în siguranță la baza muntelui. De asemenea, aceasta nu avea nici probleme medicale, drept urmare nu a fost nevoie de vreo altă intervenție specială noaptea trecută.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au ajutat-o pe turista din Danemarca să revină în Brașov, unde de altfel era și cazată. Pentru ca acest lucru să fie posibil însă, jandarmii au avut nevoie de ajutor. Astfel, implicați în tot procesul au fost și angajații Domeniului Schiabil Poiana Brașov, arată Antena 3.

Momente de panică pentru mai mulți turiști aflați la munte

Ei au fost cei care au preluat-o pe turistă cu un vehicul de la jumătatea traseului, iar în final aceasta a ajuns la destinație. Menționăm că nu este prima oară când turiștii ajung în astfel de situații. Au fost și cazuri mult mai grave care nu au avut un final tocmai fericit.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, au fost și situații în care turiștii s-au ales doar cu o sperietură gravă după întreaga experiență. Cel mai bun exemplu este cel de la finele lunii februarie. La acel moment, mai mulți turiști care au ajuns la Bâlea Lac au trăit momente de panică.

Telecabina de acolo a fost oprită de urgență din cauza vântului puternic, iar mai multe persoane au ajuns să fie blocate. Turiștii respectivi se aflau la o cabană și au vrut să coboare de pe munte. Pe de altă parte, administratorii telecabine i-au anunțat că instalația de cablu nu funcționează.

ADVERTISEMENT

De asemenea, anul trecut, angajații Salvamont din Bucegi au avut parte de o surpriză. O femeie a fost găsită desculță pe creasta munților la acel moment. Aceasta nu a luat în calcul vremea rea, astfel că încălțămintea ei nu a rezistat prea mult. În momentul în care a fost găsită de salvamontiștii, femeia umbla desculță prin zăpadă, având în vedere că talpa încălțărilor ei a cedat.

ADVERTISEMENT
Tags:
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
Sf. Andrei 2023. Urări, mesaje şi felicitări pentru sărbătoriţii de pe 30 noiembrie
De la tenis, la ”cratiță”! Unde a apărut fosta ocupantă a locului 2...
De la tenis, la ”cratiță”! Unde a apărut fosta ocupantă a locului 2 mondial
Vedeta care face furori la Antena 1 a fost la un pas de...
Vedeta care face furori la Antena 1 a fost la un pas de căsătorie cu fiul regretatului Nae Manea! Avea doar 17 ani când s-au cunoscut
Cât de frumoasă este soţia milionarului care nu s-a lăsat intimidat de clanul...
Cât de frumoasă este soţia milionarului care nu s-a lăsat intimidat de clanul Caran. Femeia este fiica unui magnat român
Moștenirea controversată a lui Henry Kissinger: Lovituri de stat și genocide, de la...
Moștenirea controversată a lui Henry Kissinger: Lovituri de stat și genocide, de la khmerii roșii și Vietnam la războiul din Ucraina
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit...
Ce s-a întâmplat la priveghiul Ronei Hartner din Toulon? Sora artistei a povestit cu amărăciune: Biserica era plină de…
A MURIT marele ARTIST al României! S-a stins la 3 zile după soţie....
A MURIT marele ARTIST al României! S-a stins la 3 zile după soţie. Durere fără margini
Cozonac de post cu umplutură de nucă. Rețeta pregătită în bucătăriile mănăstirilor din...
Cozonac de post cu umplutură de nucă. Rețeta pregătită în bucătăriile mănăstirilor din România
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este...
Anamaria Prodan nu se mai ascunde. Adevărul despre noul iubit: „Mă susține, este fericit pentru mine și eu sunt fericită că am alături un bărbat în adevăratul sens al cuvântului”
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care...
Eugenia Șerban a obținut ordin de protecție împotriva fiului ei. Calvarul prin care trece după lupta cu cancerul
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de...
EXCLUSIV. De unde vin banii cu ajutorul cărora AUR și-a făcut ziar de propagandă cu patru milioane de exemplare în trei luni
Ultimul mesaj transmis de un soldat român dispărut în Al Doilea Război Mondial....
Ultimul mesaj transmis de un soldat român dispărut în Al Doilea Război Mondial. Ce le-a scris celor dragi pe o scoarță de mesteacăn.
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa...
Care e singura țară europeană care se întinde pe trei continente? Europa, Africa și America!