Life

Ce a pățit o turistă după ce a stat pe locul de la geam, în avion. Se poate întâmpla la o altitudine mare

O turistă a explicat de ce nu este bine să stai pe locul de la geam, în avion. Ce se poate întâmpla la o altitudine mare.
07.07.2023 | 07:56
Ce a patit o turista dupa ce a stat pe locul de la geam in avion Se poate intampla la o altitudine mare
De ce nu e bine să stai pe locul de la geam, în avion. Sursa foto: Unsplash/Marten Bjork
ADVERTISEMENT

O turistă a stat pe locul de la geam în avion și a explicat de ce nu este bine. Acest loc este unul pentru care optează multe persoane, dar nu știu la ce risc se expun, mai ales dacă zboară des.

Ce a pățit o turistă după ce a stat pe locul de la geam, în avion. De ce nu este bine

Multe persoane care merg cu avionul preferă să stea pe locul de la geam. În acest fel, nu pot fi deranjați de alte persoane, care vor să re ridice de pe locurile lor. Totodată, este avantajos și pentru că pot vedea mai bine peisajele la altitudine mare.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, locul de la geam nu ar fi  alegerea potrivită, iar o turistă a explicat de ce. Potrivit femeii, razele ultraviolete îți pot afecta pielea chiar dacă te afli în avion, pentru că acesta zboară la o altitudine mare.

În cazul în care optezi, totuși, pentru locul de la geam, ar fi recomandat să folosești cremă cu protecție solară. Doar așa îți poți proteja pielea de radiațiile UV și de problemele pe care le-ar putea cauza.

ADVERTISEMENT

“Chiar dacă vă aflați în interiorul aeronavei, din cauza altitudinilor mari, de fapt experimentați radiații UV mai puternice, mai ales dacă vă aflați pe scaunul ferestrei”, a explicat femeia într-un clip video postat pe Tik Tok.

Ce spun experții despre expunerea la radiațiile UV în avion

Specialiștii spun că afirmația pe care a făcut-o femeia nu este greșită, însă e pe jumătate corectă. Dermatologii spun că persoanele care zboară ocazional cu avionul au un risc mai scăzut de a dezvolta probleme ale pielii din cauza razelor UV. Riscul de a se alege cu arsuri solare este și el mai mic.

ADVERTISEMENT

Pe de altă parte, dacă sunt persoane care călătoresc foarte des cu avionul și aleg să stea la geam, posibilitatea să apară probleme la nivelul pielii este destul de mare. În plus, cele mai expuse persoane la radiațiile UV sunt cele care lucrează în domeniul aviației.

“Vestea bună este că cineva care zboară doar ocazional are un risc probabil mai scăzut. Oamenii care zboară profesional vor fi expuși mult mai mult la lumina ultravioletă, având în vedere dimensiunea parbrizului.

ADVERTISEMENT

Ferestrele avionului blochează în mod eficient majoritatea razelor UVB”, a explicat Elizabeth Jones, dermatolog și profesor asistent de dermatologie la Spitalul Universitar Thomas Jefferson din Philadelphia, potrivit cancan.ro.

Experții au mai spus, de asemenea, că expunerea prelungită la razele ultraviolete poate provoca probleme serioase. Printre acestea se numără “îmbătrânire prematură, riduri și, în cele din urmă, pot contribui și la cancerul de piele”.

ADVERTISEMENT
Tags: