News

Ce a pățit o turistă în Costinești. E ireal cum a fost păcălită

Escrocii își îndreaptă atenția către doritorii de vacanțe. O femeie din Vulcan a fost înșelată de un ”proprietar de garsonieră din Costinești”
24.06.2023 | 16:56
O turistă a fost păcălită când a încercat să rezerve o garsonieră în Costinești Sursa foto: Wikipedia
ADVERTISEMENT

Turista păcălită, care își dorea să petreacă o săptămână pe litoralul românesc, a căutat cazare pe un site de anunțuri. A fost atrasă de o ofertă pentru o garsonieră situată în Costinești.

Cum a fost păcălită o turistă în Costinești

Așa-zisul proprietar, care s-a prezentat drept Cornel Ivașcu, i-a cerut păgubitei un avans pentru ”rezervarea” garsonierei, trimițându-i chiar și un contract, pentru a da impresia de legalitate a tranzacției, relatează publicația locală Replicaonline.

ADVERTISEMENT

Un aspect bizar este și faptul că în contract este trecută o adresă din Constanța, deși garsoniera ar fi fost situată în Costinești. De menționat este și faptul că, după ce l-a contactat inițial pe platforma de anunțuri OLX, escrocul i-a spus femeii să-l contacteze pe platforma de mesagerie Whatsapp, acolo unde i-a transmis și un număr de cont bancar pentru plata avansului.

După ce păgubita i-a plătit suma de 350 de lei, Cornel Ivașcu a dispărut. Nu i-a mai răspuns la mesaje și chiar și-a șters mesajele din conversația de pe Whatsapp. Femeia spune că, între timp, a aflat că nu ar fi singura victimă a escrocului, însă celelalte persoane nu i-au trimis acestui banii.

ADVERTISEMENT

”L-am contactat pe proprietar pe OLX în legătură cu o cazare pe care acesta o avea postată, o garsonieră. Acesta mi-a spus să îi scriu pe Whatsapp pentru mai multe detalii, am stabilit totul, i-am virat și banii într-un cont, însă abia joi am văzut că dânsul și-a șters toate mesajele, iar numărul de telefon este închis.

Mi-a trimis chiar și un contract, iar din câte am înțeles nu sunt prima victimă a individului”, a declarat victima pentru Replica de Constanța. Potrivit sursei citate, victima a mai declarat că o să depună o plângere la poliție.

ADVERTISEMENT

Industrie a țepelor cu oferte de cazare

Se pare că există o adevărată industrie a țepelor cu oferte de cazare pe litoral. Anul trecut, de exemplu, un grup de 15 persoane, printre care și un polițist, a fost înșelat cu suma de 1.500 de lei avans pentru închirierea unei vile care nu exista.

“Domnul respectiv ne-a cerut avans 1.500 de lei. Și am fost de accord. Până la urmă nu era foarte mult. Oricum vila pe cele 5 nopți costa 6500 de lei și am zis că nu strică să dăm niște bani mai devreme.

ADVERTISEMENT

Omul a cerut un buletin, ne-a făcut contract, totul cu foarte mare profesionalism. Peste alte câteva zile, unul dintre prietenii mei a vrut să verifice ceva și nu a mai găsit anunțul și nici omul respectiv nu mai răspundea la telefon.

Eu în acel moment aveam un prieten prin Costinești și l-am rugat să se ducă la adresă. Când a ajuns acolo, a găsit un teren gol”, a declarat Albert, unul dintre tinerii în cauză, pentru ziarul Replica.

Într-un final, păgubiții au reuși să dea de Daniel Bucică, cel care i-a înșelat, și l-au amenințat că merg la poliție. “Dacă tu crezi că îmi faci mie vreun rău că ai contul bancar… Mergeți la DIICOT. E prea bine gândit tot. Tu poți face ce vrei. Ședere plăcută la Constanța”, a fost reacția halucinantă a escrocului.

ADVERTISEMENT