News

Cum au fost înșelați mai mulți români bogați de ”escrocul cu o mie de voci”. Pe cine a imitat de această dată

Mai mulți bucureșteni bogați au fost înșelați ca în filme de o persoană care se recomanda drept Rodica Stănoiu, fost ministru al justiției și parlamentar.
21.06.2023 | 18:50
Cum au fost inselati mai multi romani bogati de escrocul cu o mie de voci Pe cine a imitat de aceasta data
Cum au fost înșelați mai mulți români. Foto: Spynews.ro
ADVERTISEMENT

Persoana ”vâna” doar persoane bogate, pe care le aborda cu un plan clar. Concret, bărbatul a fost pus sub acuzare sub aspectul comiterii infracţiunii de înşelăciune în formă continuată (cinci acte materiale), iar acum așteaptă judecata. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti vor încerca, la rândul lor, să îi demonstreze vinovăția.

Mai multe persoane, înșelate ca în filme

“În fapt, s-a reţinut că, în perioada 4 – 20 iunie, la diferite intervale de timp, dar în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul a indus în eroare un număr de cinci persoane fizice cunoscute ca având o situaţie materială bună (pe care le identifica din analizarea Revistei Forbes), prin folosirea numelui Rodica Stănoiu şi a calităţii de fost ministru al justiţiei şi senator în Parlamentul României, prezentându-le acestora ca adevărată împrejurarea mincinoasă că se îngrijeşte de o persoană cu o situaţie financiară precară şi dizabilităţi psihice, care are nevoie de bani pentru a putea locui în continuare într-un cămin studenţesc situat în Bucureşti, cu consecinţa producerii unei pagube în valoare de 6.500 lei în dauna a două persoane vătămate, în cazul celorlalte persoane vătămate nefiind produsă o pagubă din motive independente de voinţa autorului”, arată procurorii.

ADVERTISEMENT

E neclar cum un bărbat a reușit să imite atât de bine vocea unei femei, în special a Rodicăi Stănoiu, însă Kanal D spune că în acest caz e în prim plan ”escrocul cu o mie de voci”, așa cum e cunoscut de anchetatori. Individul e faimos în lumea interlopă pentru că ar folosi cu ușurință vocea a ”mii” de persoane, chiar și celebrități, indiferent că sunt bărbați sau femei.

În 2019, individul s-a dat drept Mona Muscă, fost membru important al PSD, încercând să îi convingă pe administratorii unor societăți comerciale să îi doneze suma de 3.500 de lei unui student care are probleme financiare. Totodată, în 2003 bărbatul a imitat vocile Nadiei Constantinescu și Nina Iliescu, foste ”prime doamne” ale României, tot pentru a obține bani de la diverși naivi cu bani.

ADVERTISEMENT

Potrivit Observatornews.ro, Romi Varga, cel devenit celebru pentru faptele sale, pune în aplicare acest scenariu de mai bine de zece ani și a reușit în viața sa să imite vocile a zeci de persoane cunoscute, înșelând, de asemenea, zeci de persoane naive. Ultima oară, Romi Varga era prins cândva în 2020, când tocmai ”înțepase” câțiva oameni.

Tânărul în vârstă de 38 de ani pretindea atunci că este fostul ministru Anca boagiu și solicita directorului unei fundații suma de 12.000 de lei pentru o cauză umanitară. “Luni, 20 iulie, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au prins în flagrant un bărbat, în vârstă de 38 de ani, imediat după săvârşirea unei infracţiuni de înşelăciune, faptă comisă pe raza sectorului 1.

ADVERTISEMENT

În jurul orei 15.00, poliţiști din cadrul Secţiei 5 Poliţie, exploatând cu operativitate o informaţie, au prins în flagrant un bărbat, imediat după ce a primit suma de 2.000 de lei de la reprezentantul unei fundaţii, după ce anterior îl contactase telefonic pe directorul instituţiei și, recomandându-se ca fiind o persoană publică, i-a solicitat suma de 12.000 lei pentru o cauză umanitară. Bărbatul a fost imobilizat şi condus la audieri, ulterior fiind reţinut.

Prejudiciul creat prin săvârşirea faptei a fost recuperat şi restituit persoanei în drept“, transmitea Poliția Capitalei într-un comunicat de presă. Cercetările au continuat atunci sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, însă iată că celebrul Romi Varga e din nou în libertate și a lovit iarăși, conform Adevărul.

ADVERTISEMENT

Imitatorul de voci a ajuns pentru prima dată în atenția presei și a Poliției în perioada 2003-2007, când a obținut diverse sponsorizări de la diverse societăți, imitând vocile unor foste prime doamne precum Nadia Constantinescu sau Nina Iliescu, iar în 2010 era prins când se dădea drept Norina Constantinescu, fiica fostului președinte Emil Constantinescu.

ADVERTISEMENT