ADVERTISEMENT
News

Ce a pățit un bărbat din Botoșani care a refuzat să poarte masca de protecție

Autor: Bogdan Solomon | 06.11.2020 | 17:02
Ce a pățit un bărbat din Botoșani care a refuzat să poarte masca de protecție
A primit o amendă usturătoare pentru că refuza să poarte masca. Sursa foto: hepta.ro

Nici nu au anunțat bine autoritățile noile restricții pentru limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2, că au și apărut primele probleme cu cetățenii, deloc puțini, care se încăpățânează să le încalce. Cel mai grăitor exemplu vine din Botoșani, unde un bărbat a refuzat să poarte masca de protecție, deși i s-a adus la cunoștință că aceasta este obligatorie în spațiile publice.

ADVERTISEMENT

Vă recomandăm să respectați măsurile impuse de autorități și prevederile legale aflate în vigoare. Nu dorim să aplicăm sancțiuni, dar nu vom tolera nerespectarea legii”, i-au transmis polițiștii, dar avertismentul lor nu a avut niciun efect.

Individul de 38 de ani a refuzat categoric să se legitimeze, după care a devenit violent, obligându-i pe oamenii legii să-l imobilizeze cu ajutorul jandarmilor solicitați la rândul lor să intervină la fața locului și să-l conducă apoi la sediul Poliției. Pentru faptele sale a primit o amendă în valoare de 1.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Scandal monstru în Botoșani, după ce un bărbat a refuzat să poarte masca de protecție

Deşi i s-a adus la cunoştinţă faptul că portul măştii de protecţie este obligatoriu, bărbatul a refuzat să se conformeze.

Mai mult de atât, la solicitarea poliţiştilor de a se legitima, acesta a devenit recalcitrant şi a refuzat oferirea de date care să conducă la identificarea sa.

ADVERTISEMENT

Cu sprijinul jandarmilor, bărbatul a fost imobilizat şi condus la sediul Poliţiei, unde i-a fost stabilită identitatea”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Delia Nenişcu.

Peste 100 de societăți comerciale din Botoșani au fost verificate de polițiști

În altă ordine de idei, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, au acționat în ultimele 24 de ore pentru verificarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

ADVERTISEMENT

Au fost vizate atât zonele aglomerate, restaurantele, cât și mijloacele de transport în comun. Astfel, pe raza întregului județ au fost organizate 5 acțiuni punctuale, în sistem integrat, în cadrul acestora fiind controlate 100 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 97 de mijloace de transport în comun.

În urma verificărilor, echipele de control au aplicat 41 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5.500 de lei persoanelor care nu purtau masca de protecție în locurile în care acest lucru era obligatoriu.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!