News

Ce a pățit un bărbat din Botoșani care a refuzat să poarte masca de protecție

06.11.2020 | 17:02
Ce a patit un barbat din Botosani care a refuzat sa poarte masca de protectie
ADVERTISEMENT

Nici nu au anunțat bine autoritățile noile restricții pentru limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2, că au și apărut primele probleme cu cetățenii, deloc puțini, care se încăpățânează să le încalce. Cel mai grăitor exemplu vine din Botoșani, unde un bărbat a refuzat să poarte masca de protecție, deși i s-a adus la cunoștință că aceasta este obligatorie în spațiile publice.

Vă recomandăm să respectați măsurile impuse de autorități și prevederile legale aflate în vigoare. Nu dorim să aplicăm sancțiuni, dar nu vom tolera nerespectarea legii”, i-au transmis polițiștii, dar avertismentul lor nu a avut niciun efect.

ADVERTISEMENT

Individul de 38 de ani a refuzat categoric să se legitimeze, după care a devenit violent, obligându-i pe oamenii legii să-l imobilizeze cu ajutorul jandarmilor solicitați la rândul lor să intervină la fața locului și să-l conducă apoi la sediul Poliției. Pentru faptele sale a primit o amendă în valoare de 1.000 de lei.

Scandal monstru în Botoșani, după ce un bărbat a refuzat să poarte masca de protecție

Deşi i s-a adus la cunoştinţă faptul că portul măştii de protecţie este obligatoriu, bărbatul a refuzat să se conformeze.

ADVERTISEMENT

Mai mult de atât, la solicitarea poliţiştilor de a se legitima, acesta a devenit recalcitrant şi a refuzat oferirea de date care să conducă la identificarea sa.

Cu sprijinul jandarmilor, bărbatul a fost imobilizat şi condus la sediul Poliţiei, unde i-a fost stabilită identitatea”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Delia Nenişcu.

ADVERTISEMENT

Peste 100 de societăți comerciale din Botoșani au fost verificate de polițiști

În altă ordine de idei, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști, jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, au acționat în ultimele 24 de ore pentru verificarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.

Au fost vizate atât zonele aglomerate, restaurantele, cât și mijloacele de transport în comun. Astfel, pe raza întregului județ au fost organizate 5 acțiuni punctuale, în sistem integrat, în cadrul acestora fiind controlate 100 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 97 de mijloace de transport în comun.

ADVERTISEMENT

În urma verificărilor, echipele de control au aplicat 41 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 5.500 de lei persoanelor care nu purtau masca de protecție în locurile în care acest lucru era obligatoriu.

ADVERTISEMENT