News

Ce a pățit un bărbat din Vrancea care a luat 9.200 de lei pentru obținerea unei pensii de handicap. A fost obligat să facă asta

Un bărbat din Vrancea a fost obligat să plătească despăgubiri civile și materiale ca urmare a unui dosar de pensionare pe caz de boală.
21.07.2023 | 09:54
Ce a patit un barbat din Vrancea care a luat 9200 de lei pentru obtinerea unei pensii de handicap A fost obligat sa faca asta
Un vrâncean a fost obligat să plătească despăgubiri într-un dosar de pensionare. Foto: Colaj Fanatik/Hepta.
ADVERTISEMENT

Un bărbat din Vrancea a fost obligat de instanță să plătească despăgubiri civile și materiale în urma unui dosar de pensionare pe caz de boală. Inițial, acesta a primit 9.200 de lei pentru a rezolva dosarul de pensionare, dar promisiunea sa nu a fost onorată, ceea ce l-a condus să ajungă în atenția poliției.

Un bărbat din Vrancea, obligat să achite peste 5.000 de lei

Dosarul său a fost trimis în judecată în martie 2021, iar după șapte luni, instanța a admis cererea inculpatului pentru “stingerea litigiului pe cale amiabilă”, cu condiția ca individul să plătească părții vătămate suma de 5.200 de lei, reprezentând prejudiciul nerecuperat.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, inculpatul nu a respectat înțelegerea, iar cazul s-a întors în instanță. Procesul a durat mai bine de un an, iar faptele penale au fost declarate prescrise, deoarece termenul a început să curgă din 8 martie 2017 și răspunderea penală pentru faptele sale s-a prescris la 7 martie 2022. Astfel, inculpatul a scăpat de răspunderea penală.

Se pare că problema cauzei civile a rămas nerezolvată, iar vrânceanul a fost obligat de instanță să plătească despăgubiri civile și daune materiale în valoare de 5.200 de lei, și în plus, cheltuieli judiciare în sumă de 1.000 de lei, făcute de către părți.

ADVERTISEMENT

Această sentință pune în evidență importanța respectării angajamentelor și a soluționării problemelor în mod corespunzător, pentru a evita consecințele juridice și financiare neplăcute.

Viitorul sumbru pentru pensionarii români

Viitorul pensiilor în România devine tot mai incert pe măsură ce numărul pensionarilor crește și cel al angajaților scade. Generația “decrețeilor” se pregătește de pensionare, iar banii destinați pensiilor devin o problemă.

ADVERTISEMENT

Potrivit unor calcule efectuate de Casa Județeană de Pensii, o persoană cu un salariu lunar de 2.500 de lei și care va ieși la pensie în 2033 ar putea primi doar 1.250 de lei, fără a avea cotizații la pensiile private obligatorii.

Chiar și cu un salariu lunar de aproximativ 4.200 de lei, pensia nu va depăși 1.870 de lei după 10 ani, ceea ce ridică semne de întrebare cu privire la asigurarea unui trai decent pentru viitorii pensionari. Chiar și cei cu salarii mai mari, cum ar fi 8.000 de lei brut pe lună (4.700 de lei în mână), se vor confrunta cu o pensie estimată de aproximativ 2.400 de lei.

ADVERTISEMENT

La finele anului 2022, România număra 4,7 milioane de pensionari. În speranța de a primi o pensie puțin mai mare, românii mai pot cumpăra vechime până în septembrie 2023, conform legii care le permite să achiziționeze vechime plătind 25% din salariul minim brut pe economie, cu posibilitatea de a plăti suma eșalonat pentru a face față efortului financiar considerabil.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas:...
Construcțiile la plaja din centrul stațiunii Mamaia, oprite de autorități în ultimul ceas: „Am impus sistarea de urgenţă a lucrărilor“
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot...
Salarii îngheţate şi tăieri la stat. Măsuri dure după ce economia arată tot mai rău: datoria a depăşit 50% din PIB, iar deficitul e deja peste 3%
Jurnalista care s-a iubit cu Ion Ţiriac, apariţie răvăşitoare pe plajă. Este cu...
Jurnalista care s-a iubit cu Ion Ţiriac, apariţie răvăşitoare pe plajă. Este cu 31 de ani mai tânără decât miliardarul
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Vine vara în România. Vremea se schimbă radical
Vine vara în România. Vremea se schimbă radical
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile...
Carmen Harra, anunţul care o va înfuria pe Prodanca. Ce spune de relaţiile pasagere şi a treia căsătorie
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților