News

Ce a pățit un pensionar din Franța după ce o familie de români i-a ocupat casa: “Trebuie să le cer permisiunea de a intra”

Un pensionar din Franța se plânge că o familie de români i-a ocupat abuziv casa, astfel că o nu o poate vinde. Poliția nu a luat măsuri momentan.
16.02.2023 | 09:12
Ce a patit un pensionar din Franta dupa ce o familie de romani ia ocupat casa Trebuie sa le cer permisiunea de a intra
O familie de români a ocupat abuziv o casă. Foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Jaques, un pensionar francez invalid în vârstă de 77 de ani, a decis să-și vândă casa pentru a-și plăti azilul de bătrâni unde își petrece bătrânețea. A aflat, șocat, că tranzacția a fost blocată pentru că o familie de români i-a ocupat abuziv casa.

Un pensionar din Franța și-a găsit casa ocupată de români

Potrivit presei din Hexagon o familie de 9 persoane cu cinci copii s-a mutat în casă fără niciun drept, iar autoritățile nu au luat momentan nicio măsură. Un văr al lui Jaques, cel care se ocupa de vânzarea casei, a explicat că a aflat prea târziu de această situație, astfel că procesul de vânzare a fost blocat, conform Știri Diaspora.

ADVERTISEMENT

Polițiștii au ajuns în cele din urmă la locație și au constatat că dulapurile au fost golite, iar frigiderul a fost mutat pe balcon. ”Ei sunt cei au intrat ilegal în casă și trebuie să le cer permisiunea de a intra”, s-a plâns pensionarul.

”Lumea este întoarsă pe dos! Ei sunt cei care intră ilegal în casă și trebuie să le cer permisiunea de a intra”, s-a revoltat și vărul bărbatului. Astfel de cazuri nu sunt singulare, cel mai recent fiind unul al unei familii de români din Spania.

ADVERTISEMENT

În cazul respectiv familia numeroasă de români se plânge că proprietarul unde stăteau în chirie e vinovat de întreaga situație, însă la rândul lor sunt acuzați că au ocupat ilegal locuința și nu au mai plătit chirie, așa cum era înțelegerea.

“Nu am trăit niciodată fără să plătesc. Nu mă pot numi squatter. Suntem o familie, trăim cum putem, avem copii educaţi, care merg la şcoală. Suntem români, dar nu proşti. Ne facem datoria, dar proprietarul apartamentului nu se conformează”, s-au apărat românii, nemulțumiți de situație.

ADVERTISEMENT

“Am vopsit podeaua cu ajutorul unui spaniol, care poate fi martor, şi am lăsat-o cât de bine am putut. Trebuia să vezi cum era înainte€. Ne-am aranjat singuri, dar poate fi periculos, pentru că aprindem cazanul cu un arzător lung. Proprietarul ne-a spus să încălzim apa în sobă, că şi ea s-a spălat aşa când era mică. Dar, doamnă, suntem în secolul XXI!, i-am spus noi”, au transmis românii, nemulțumiți că proprietarul refuză să repare diverse lucruri prin casă.

”I-am spus că o să-i plătesc cele două luni pe care le datorăm, dacă îmi repară acoperişul şi nu vrea. Ea spune că va merge în instanţă. Ei bine, dacă se duce, mă duc şi eu. Îi vom plăti avocatului, încetul cu încetul, cât putem de puţin. Nu le voi permite să-mi spună squatter”, a completat capul familiei, cel care se consideră victimă în întreaga situație.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, proprietarul susține cu tărie că familia de români nu și-a mai plătit factura din noiembrie, pe lângă faptul că nu a plătit facturile la utilități. Mai mult, românii s-au mutat în apartament în număr mare, mai mulți decât era înțelegerea. Pe lângă acest lucru li se mai reproșează că strâng lucruri din gunoaie și le depozitează în apartament.

ADVERTISEMENT
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească...
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească mingea. Ce a urmat. „Nu m-am putut abține să nu râd”
N-au stat la discuții: închisoare pe viață, după ce a recunoscut în direct...
N-au stat la discuții: închisoare pe viață, după ce a recunoscut în direct la TV pentru ce a plătit sute de mii de euro
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai,...
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai, în timp ce mesteca gumă, cercetată de Inspecția Judiciară
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți...
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți cum îi zic eu?”
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Cât va ajunge impozitul pentru un apartament de 3 camere în Bucureşti. Taxele,...
Cât va ajunge impozitul pentru un apartament de 3 camere în Bucureşti. Taxele, majorate cu 10% din 2025
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care...
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care făcea parte și Ștefan cel Mare
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru...
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile
Ce note au obținut elevii la Simulare Evaluare Națională. S-au afișat rezultatele finale
Ce note au obținut elevii la Simulare Evaluare Națională. S-au afișat rezultatele finale
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Avertisment fără precedent de la ANM. Am putea avea COD ROŞU de iarnă...
Avertisment fără precedent de la ANM. Am putea avea COD ROŞU de iarnă în aprilie
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în...
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în sectorul 6: „Aș vrea să comand o pizza!” „Vreţi să ne spuneţi că sunteţi în pericol?”
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!”...
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!” Fiica lui Petre Roman a luat primul avion spre casă