News

Ce a pățit un clujean care și-a aruncat gunoiul pe un teren viran. Amenda pe care n-o va uita toată viața

Un bărbat din localitatea Florești, județul Cluj, a încasat o amendă-record, după ce și-a aruncat gunoiul pe un câmp.
13.01.2024 | 17:17
Ce a patit un clujean care sia aruncat gunoiul pe un teren viran Amenda pe care no va uita toata viata
Un bărbat din județul Cluj a fost surprins de Poliția Locală în timpă ce arunca gunoiul pe un teren viran / Foto: Bogdan Pivariu Facebook
ADVERTISEMENT

O amendă uriașă a fost încasată, în urmă cu câteva zile, de un clujean. Acesta a fost atât de neinspirat încât să arunce gunoiul pe un câmp de pe raza localității Florești, în timpul unor controale efectuate de Poliția Locală Florești.

Amendă de 20.000 de lei pentru bărbatul care a aruncat moloz pe un câmp

Individul a fost prins în flagrant în timp ce abandona pe terenul viran o cantitate importantă de moloz, provenită de la lucrări de construcție.

ADVERTISEMENT

„Astăzi am identificat un individ care a descărcat deşeuri ilegale pe un câmp din Floreşti. Datorită eforturilor susţinute ale echipei noastre de Poliţie Locală, a fost identificat şi sancţionat un individ care a descărcat ilegal deşeuri provenind din construcţii pe un câmp din localitatea noastră.

Prin intermediul reţelei noastre de camere de supraveghere stradală, şoferul a fost identificat şi sancţionat cu amendă în cuantum de 20.000 lei”, a anunțat Bogdan Pivariu, primarul comunei Florești, prin intermediul unei postări pe Facebook.

ADVERTISEMENT

Și cei care l-au angajat pe bărbat au fost amendați

Autoritățile nu s-au oprit aici ci au vrut să afle cine sunt cei care l-au angajat pe bărbatul care a aruncat gunoiul. Au aflat că șase persoane l-au plătit pe șofer, pentru a scăpa de molozul provenit de la lucrări. Toate cele șase persoane au primit amenzi de 10.000 de lei, fiecare.

„Colaborând strâns cu reprezentanţii Gărzii de Mediu şi cei ai Poliţiei Locale Cluj-Napoca, am identificat inclusiv 6 persoane responsabile de contractarea transportatorului care a abandonat deşeurile în natură.

ADVERTISEMENT

Aceste persoane vor fi amendate cu suma de 10.000 lei fiecare, iar activităţile de construcţie/demolare desfăşurate de acestea vor fi verificate în vederea conformităţii cu legislaţia în vigoare”, a mai anunțat edilul.

Bogdan Pivariu a anunțat că a implementat un sistem de supraveghere audio-video, la care se adaugă și măsuri de control organizate cu ajutorul Poliției Locale.

ADVERTISEMENT

Astfel, persoanele care abandonează gunoiul în locuri neamenajate vor fi amendate, indiferent dacă acestea au sau nu domiciliul în localitate.

ADVERTISEMENT