Life

Ce a pățit un turist american într-un restaurant din Cluj. Să cadă din picioare când a primit nota

Un turist american a plătit o sumă colosală la un restaurant din Cluj. Nota de plată a fost mai mare decât în locații din Singapore sau Japonia
30.11.2023 | 17:47
Ce a patit un turist american intrun restaurant din Cluj Sa cada din picioare cand a primit nota
Șoc pentru un turist american. Ce notă de plată a primit la un restaurant din Cluj Sursa foto: Freepik
ADVERTISEMENT

Zilele acestea, un turist american cu origini românești a decis să se întoarcă în România. Fiind plecat de mulți ani peste hotare, acesta a simțit nevoia să vadă ce mai este nou la noi în țară. Însă, nu mică i-a fost mirarea când a primit nota de plată la un restaurant din Cluj.

Prețurile din Cluj, șocant de mari pentru un turist american

România este, fără doar și poate, țara contrastelor. Deși majoritatea românilor nu au ce mânca, restaurantele sunt mereu pline, chiar dacă prețurile sunt piperate. De asta s-a convins și un american, venit în vizită la Cluj.

ADVERTISEMENT

Bărbatul are origini românești, așa că nu este total străin de ceea ce se întâmplă în România. Recent, acesta a vrut să îmbine utilul cu plăcutul. Astfel, a venit la Cluj și, cu această ocazia, a decis să filmeze un material pentru canalul lui de Youtube.

Claudiu, pe numele lui din buletin, a explorat cele mai frumoase zone cât timp a fost în România. S-a oprit la Brașov, la București și la Cluj. Însă, Clujul i-a cam lăsat un gust amar după ce s-a trezit cu o notă de plată colosală.

ADVERTISEMENT

Deoarece este foarte activ pe social media, acesta împreună cu partenera lui au decis să mănânce la unul dintre cele mai scumpe restaurante. Localul din Cluj a devenit celebru pe tot internetul datorită burgerului de 6.200 de euro.

Fără să stea prea mult pe gânduri, Claudiu și partenera lui au comandat feluri de mâncare obișnuite. Deși nu s-au avantat la extravaganțe în farfurie, cei doi au avut un adevărat șoc atunci când le-a venit nota de plată.

ADVERTISEMENT

Întreaga experiență i-a lăsat un gust amar

Pentru două persoane, Claudiu a scos din buzunar 2.500 de dolari. Este o sumă colosală, având în vedere că mulți români trăiesc cu un salariu de 400 de euro. Total șocat de experiența din Cluj, turistul american a decis să povestească tot.

”Jur că de când sunt eu n-am mai văzut așa ceva! Sunt prețuri pe care nu le-am văzut nicăieri în lume, iar eu chiar am umblat în țări scumpe, inclusiv în Singapore și Japonia. Și nu dorm la două stele și nici nu mănânc pe bancă în parc, ci mi-am permis peste tot restaurante bune.”, a spus turistul american, potrivit știridecluj.ro.

ADVERTISEMENT

Claudiu nu a negat nicio secundă că preparatele au fost delicioase și că servirea a fost impecabilă. Însă, niciuna dintre ele nu justifică prețul exagerat. În plus, acesta s-a plimbat prin țări mult mai scumpe decât România și a mâncat la fel de bine, dar pe bani mai puțini.

După ce a plătit nota, atât el, cât și iubita lui au încercat să își dea seama de ce s-a ajuns la o sumă atât de mare. Claudiu credea că doar burgerul are un preț piperat, dar se pare că tot meniul este pentru cei cu portofelul gros.

Românul stabilit în Statele Unite ale Americii nu știe dacă va mai vizita prea curând România. De-a dreptul șocat de prețurile de la noi din țară, Claudiu se va gândi de două ori înainte să mai vină în România.

ADVERTISEMENT
Tags: