Life

Locul din România care bate SUA și Noua Zeelandă. Turiștii străini sunt înnebuniți să ajungă aici

Locul din România care e peste SUA și Noua Zeelandă într-un top al destinațiilor din lume. Turiștii străini sunt impresionați.
30.11.2023 | 17:09
Locul din Romania care bate SUA si Noua Zeelanda Turistii straini sunt innebuniti sa ajunga aici
Locul din România care e peste alte destinații celebre din lume. Sursa foto: Facebook/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Locul din România care a bătut SUA și Noua Zeelandă într-un top realizat de presa străină. Turiștii din alte părți ale lumii au fost impresionați de această destinație.

Locul din România, apreciat de turiștii străini, care a bătut SUA și Noua Zeelandă

În România există multe locuri de care turiștii sunt impresionați, indiferent că este vorba de unele mai populare sau mai puțin cunoscute. Unele locuri se pot compara cu destinații de peste hotare și chiar din țări precum SUA sau Noua Zeelandă.

ADVERTISEMENT

Un astfel de loc este județul Mureș. Locul este adorat de turiștii străini, potrivit unui top 10 al celor mai căutate destinații din toată lumea, realizat de presa din străinătate.

Acest loc de la noi din țară se află în top 5. Mulți turiști care ajung în județul Mureș găsesc activități de făcut și obiective de vizitat, cum ar fi Cetatea din Sighișoara, Palatul de Cultură din Târgu Mureș sau Parcul Național Defileul Mureșului Superior.

ADVERTISEMENT

Dintre obiectivele turistice mai amintim Vila Csonka, stațiunea Sovata, Castelul Rhedey sau Palatul Teleki din Gornești. Orice activitate ar alege, turiștii vor fi, cu siguranță impresionați.

De asemenea, sunt și numeroase hoteluri în care turiștii se pot caza, dar și opțiuni de tratament SPA. Ospitalitatea oamenilor din zonă reprezintă încă un motiv pentru care mulți turiști au ales să vină în acest loc.

ADVERTISEMENT

Ce alte locuri din lume se află în top

Pe primul loc în topul menționat în rândurile de mai sus se află La Rioja, o provincie din Spania. Epirus, Grecia ocupă locul al doilea în top, după care urmează Austria Superioară, notează ziarulnational.md.

County Down din Irlanda de Nord ocupă locul patru, iar pe locul cinci se află județul Mureș de la noi din țară. Destinațiile exotice, unde turiștii din toată lumea visează să ajungă, se află abia spre finalul listei.

ADVERTISEMENT

De exemplu, Marlborough din Noua Zeelandă și Ninh Binh din Vietnam ocupă locurile șase și șapte în topul celor mai apreciate destinații turistice la nivel mondial.

În top se mai află și orașul Limon din Costa Rica, precum și  Newfoundland & Labrador din Canada. Ultimul loc este ocupat de statul Dakoda de Nord, din Statele Unite ale Americii.

ADVERTISEMENT