Fanatik SuperLiga cu Horia Ivanovici

Ce a răspuns FRF după acuzele că a organizat prost România – Kosovo. Exclusiv

FRF este acuzată că nu a luat măsurile necesare pentru ca suporterii români să nu pătrundă pe stadion cu mesaje interzise. Federația se apără în această speță și invocă imposibilitatea de a controla în totalitate bannerele afișate în tribună.
15.09.2023 | 22:20
Ce a raspuns FRF dupa acuzele ca a organizat prost Romania  Kosovo Exclusiv
ROMANIA-KOSOVO, PRELIMINARIILE C.E 2024. foto: fanatik.ro
ADVERTISEMENT

România a fost la un pas să piardă la masa verde duelul cu Kosovo. Partida a fost întreruptă timp de 45 de minute din cauza suporterilor români. În final, meciul a continuat, iar tricolorii au reușit să câștige cele trei puncte. FRF a fost acuzată că nu a întărit controalele la intrarea în stadion.

FRF, pusă sub lupă după incidentele din România – Kosovo

“Sunt voci care v-au acuzat că era predictibil ce s-a întâmplat și că FRF a organizat prost partida, că e de vină federația. Nume importante, bine aceeași contestatari, contestatarii de serviciu al lui Burleanu. Care au venit să spună că federația a primit semnale.

ADVERTISEMENT

Nu aveau  voie sa intre cu aceste banere. Trebuia să se asigure că organismele care controlau își luau toate măsurile, asta e acuzația. Totul s-a întâmplat din cauza proastei organizări”, a spus Horia Ivanovici la FANATIK SUPERLIGA.

Federația a fost conștientă de riscuri

Suporterii români au afișat un banner politic la partida România – Kosovo. Aceștia au reușit să treacă de filtrele de la stadion, în ciuda unor controale riguroase. România a scăpat, pentru moment, de probleme. A învins cu 2-0 și ocupă locul secund în grupă, în spatele Elveției și în fața celor din Israel.

ADVERTISEMENT

“E dificil de explicat tot contextul. Federația angajează niște firme care fac control. Federația nu poate controla la poartă tot ce se întâmplă. În același timp federația nu poate controla administrația. Astea au fost organizate împreună cu delegatul de joc.

Era meci de risc maxim. Se știa despre problema cu cele 6 țări care nu recunosc Kosovo, printre care și România. A fost trimis un delegat UEFA cu mare experiență pentru meciuri de genul acesta. S-a discutat la ședința tehnică, totul a fost pus în protocol.

ADVERTISEMENT

Faptul că scapă o chestie din asta, vorba unuia, se pot înfășura cu un banner de genul acela și trece de control. Faptul că au fost două sau trei artificii, deși pare o normalitate, e un mesaj de felicitare pentru firma de pază.

Tot ce s-a pus în protocol a fost pentru a elimina orice fel de chestiune de genul acesta. Dar dincolo de banner, dacă după ce a apărut era luat, meciul se întrerupea doar 2 minute. Scandările, în schimb, nu ai cum să le oprești, iar meciul a fost oprit, în final, pentru acele scandări”, a declarat Andrei Vochin.

ADVERTISEMENT

În fiecare luni, marți și vineri, FANATIK SUPERLIGA se vede LIVE și în exclusivitate pe FANATIK.RO, de la 10:30. Emisiunea se poate vedea, în aceeași zi, în premieră, de la 17:30, pe canalul de Youtube Fanatik și pe Facebook Fanatik și Horia Ivanovici Oficial.

Probleme de securitate la Romania Kosovo

ADVERTISEMENT