Life

Ce afacere bănoasă au gândit doi studenți la Agronomie. Cultivă hidroponic un fruct pe care îl iubesc milioane de români și profitul e uriaș

Doi studenți la Agronomie, afacere bănoasă. Fructul pe care îl cultivă este apreciat de milioane de români și le aduce mulți bani.
13.05.2023 | 12:30
Ce afacere banoasa au gandit doi studenti la Agronomie Cultiva hidroponic un fruct pe care il iubesc milioane de romani si profitul e urias
Ce afacere bănoasă au gândit doi studenți la Agronomie. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

Doi studenți la Agronomie s-au gândit la o afacere bănoasă în urmă cu câțiva ani, iar proiectul este unul de succes. Aceștia cultivă un fruct pe care mulți români îl cumpără anual, mai ales în sezon.

La ce afacere bănoasă s-au gândit doi studenți la Agronomie. Fructul pe care îl cultivă este cumpărat de milioane de români

Andra și Cătălin, doi tineri care au urmat cursurile Facultății de Agronomie, erau în anul doi atunci când au decis să construiască o seră de cea mai nouă generație, urmând un model francez. Este singura seră hidroponică din județul Buzău, în care vor produce căpșuni tot timpul anului.

ADVERTISEMENT

Cei doi au pus bazele serei le recomandarea unui profesor. Până la absolvirea facultății, cei doi au pus în aplicare planul care era pe hârtie. Investiția s-a ridicat la un milion de euro, iar tinerii au obținut banii necesari din fonduri europene.

Sera a fost construită la Săhăteni, pe un teren pe care cei doi îl aveau de la părinți. Este complet automatizată, iar suprafața care poate fi cultivată are aproximativ 5.oo0 de metri pătrați. Cu ajutorul unei aplicații, proprietarii pot controla, de oriunde, tot ceea ce se întâmplă în seră, cum ar fi clima sau umiditatea.

ADVERTISEMENT

Modul inedit în care cresc căpșunile din seră

Căpșunile din seră cresc într-o nucă de cocos. Astfel, proprietarii au scăpat de dăunători, iar fructele sunt sănătoase și foarte aromate. Cultura este cât mai apropiată de natural, motiv pentru care polenizarea se face cu insecte, potrivit sansanews.ro.

Căpșunile pot fi produse pe tot parcursul anului, iar prima recoltă a fost gata de cules anul acesta, în aprilie. Fructele sunt culese manual, una câte una, dar procesul este unul foarte rapid, deoarece plantele sunt cultivate la o înălțime de un metru și jumătate. Astfel, culegătorii nu mai trebuie să se aplece pentru a le culege.

ADVERTISEMENT

“Fructul este frumos, în formă de inimă şi foarte lucios, cu o mărime medie spre mare, cu un gust dulce, aromă plăcută, pulpă roșie, gustoasă şi fermă.

Amandine are o capacitate mare de producție, procent ridicat de fructe comercializabile şi tije florale în afara foliajului, fructele fiind ușor de recoltat”, a explicat unul dintre proprietarii serei, potrivit sursei citate.

ADVERTISEMENT

În fiecare lună se culeg, în total, aproximativ 4 tone de căpșuni. Cei doi tineri vor mai înființa o cultură de căpșuni și pe sol, în câmp. În viitor, Andra și Cătălin au de gând să construiască o seră cu o suprafață dublă față de cea pe care o dețin.

Căpșunile de la Săhăteni se vând în două magazine din municipiul Buzău, precum și în alte supermarketuri. Prețul unui kilogram este de 30 de lei. Din fructele produse, proprietarii au de gând să pregătească anual și 300 de tone de dulceață și gem de căpșuni.

Iată, așadar, un exemplu de afacere bănoasă cultivând căpșuni prin agricultură hidroponică. Prin această metodă inovatoare de cultivare fără sol, ei pot crește căpșuni în spații protejate și controlate, asigurând astfel producția de fructe proaspete în orice perioadă a anului. Această afacere agricolă aduce un profit uriaș, ceea ce îi face pe mulți să se intereseze de agricultura hidroponică.

Cultivarea căpșunilor în acest mod poate fi o idee de afacere de succes în agricultură, mai ales că există o cerere ridicată pentru aceste fructe delicioase în România. Agricultura hidroponică se bazează pe sisteme avansate de irigare și creștere a plantelor, iar studenții antreprenori au arătat că inovația în agricultură poate aduce beneficii mari.

ADVERTISEMENT
Tags: