News

Ce afaceri are soțul italian al Nataliei Intotero, urmașa Gabrielei Firea în Guvern. Familia a obținut o sumă uriașă din două tranzacții

Natalia Intotero, nominalizată de PSD pentru postul de ministru al Familiei, în locul Gabrielei Firea, este măritată cu un om de afaceri italian.
19.07.2023 | 09:33
Ce afaceri are sotul italian al Nataliei Intotero urmasa Gabrielei Firea in Guvern Familia a obtinut o suma uriasa din doua tranzactii
Familia Nataliei Intotero deține un restaurant în orașul hunedorean Brad Colaj: FANATIK, Sursa foto: Facebook Natalia Intotero, ghidul-horeca.ro
ADVERTISEMENT

În urma scandalului declanșat de perchezițiile la azilele groazei și-au dat demisia doi miniștri PSD din Guvernul Marcel Ciolacu, cel al muncii, Marius Budăi, și cel al familiei, Gabriela Firea. Luni, PSD le-a nominalizat pe Simona Bucura Oprescu, pentru Ministerul Muncii, și pe Natalia Intotero, pentru cel al familei.

Soțul Nataliei Intotero a încasat dividende de 95.000 euro

Natalia Intotero a mai lucrat în Guvern, în 2012, atunci cînd a ocupat funcția de secretar de stat la Departamentul pentru românii de pretudindeni, din cadrul Ministerului Afacerilor Externe. Apoi, Intotero a fost deputat, iar în 2018 și 2019 a fost ministru pentru românii de pretutindeni. În prezent, Intotero conduce Comisia pentru învăţământ din Camera Deputaţilor.

ADVERTISEMENT

Natalia Intotero este măritată cu un om de afaceri italian, Massimiliano Intotero, care, conform declarației de avere a deputatei, completată în iunie 2023, consultată de FANATIK, a încasat dividende de la două firme pe care le controlează. Astfel, soțul Nataliei Intotero a primit 332.500 lei de la Maximilian Impex SRL și 144.322 lei de la Natalia & Ancuța Select SRL.

Massimiliano Intotero a încasat, în total, dividende în valoare de 466.822 lei (aproximativ 95.000 euro). Prima firmă, Maximilian Impex SRL, a fost înregistrată în 1997 și are ca domeniu de activitate închirierea bunurilor imobiliare proprii. Societatea comercială activează în orașul Brad, din județul Hunedoara, acolo unde locuiesc cei doi soți.

ADVERTISEMENT

Conform datelor de la Ministerul de Finanțe, Maximilian Impex SRL a înregistrat un profit net de 107.643 de lei în 2022, în timp ce cifra de afaceri a fost de 179.587 lei. Cel mai bun  an al firmei a fost 2019, când s-a bifat un profit net de 117.546 lei. Firma a fost mereu pe profit din 2008 și până în prezent. Cele mai mari datorii s-au consemnat la finalul anului 2022, fiind în valoare de 458.996 lei.

Familia Intotero deține restaurantul Quadrofiglio din Brad

Cealalaltă firmă, Natalia & Ancuța Select SRL, administrează activitatea unui restaurant din Brad numit Quadrofiglio. Natalia Intotero a înființat firma în 2010, iar în ianuarie 2013  și-a cedat partea de 99,91% din firmă soţului ei, care a devenit şi administrator, deoarece fusese aleasă deputat. Apoi, Massimiliano Intotero a cedat funcția de administrator și a devenit asociat majoritar al firmei.

ADVERTISEMENT

Ultimele rezultate financiare, consultate de FANATIK, valabile pentru anul 2022, arată că Natalia & Ancuța Select SRL a înregistrat un profit net de 65.443 lei, la o cifră de afaceri de 716.316 lei, cea mai mare de la înființarea firmei. Cei mai buni ani din punct de vedere al profitului net au fost 2019 și 2021, când s-au bifat câștiguri de 180.486 lei, respectiv de 115.906 lei. Cele mai mari datorii ale firmei sunt cele din 2022, în valoare de 211.253 lei.

Restaurantul familiei Intotero servește preparate din bucătăriile italiană, europeană, română și internațională. „Inovația modernă și calitatea este ceea ce definește conceptul de restaurant, selectând cele mai bune ingrediente, cu un accent puternic pe produsele românești de sezon și din întreaga lume. Misiunea noastră este aceea de a face fiecare experientă, a fiecărui client, unică, memorabilă și perfectă.”, este caracterizat restaurantul pe site-urile de profil.

ADVERTISEMENT

Familia Intotero a încasat 200.000 euro din tranzacții imobiliare

Conform declarației de avere, Massimiliano Intotero deține două terenuri intravilane în Brad, unul de 242 metri pătrați (cumpărat în 2001), celălalt de 3.086 metri pătrați (cumpărat în 2005). Soții Intotero dețin, în părți egale, un teren intravilan de 680 metri pătrați (cumpărat în 2010), un teren intravilan de 1.3121 metri pătrați (cumpărat în 2007), un teren agricol de 14.000 metri pătrați (cumpărat în 2009) și un teren intravilan de 3.000 metri pătrați (cumpărat în 2015).

Pe numele lui Massimiliano Intotero se mai află două spații comerciale din Brad, unul de 158 metri pătrați (cumpărat în 2006), celălalt de 17 metri pătrați (cumpărat în 2001), precum și un apartament la Oradea, de 84,6 metri pătrați, achiziționat în 2020. Soții Intotero dețin, în părți egale, o casă de locuit din Brad, de 100 metri pătrați, cumpărată în 2010. Familia mai are două autoturisme Volkswagen și un Porsche Panamera.

Pe 25 aprilie 2023, familia Intotero a efectuat două tranzacții imobiliare, vânzând către o societate comercială un teren intravilan, cu 49.293 lei, și un spațiu comercial, cu 936.567 lei, obținîndu-se, astfel, o sumă de 985.860 lei, adică aproximativ 200.000 euro. La rubrica activelor financiare, Natalia Intotero a notat că are un cont curent cu un sold de 92.884,17 lei. Ca deputat, Natalia Intotero a încasat un venit anual de 141.636 lei.

 

ADVERTISEMENT
Apare o nouă etichetă pe produsele din România: DOR. Semnificaţia noului logo
Apare o nouă etichetă pe produsele din România: DOR. Semnificaţia noului logo
Ce s-a scris în presa din Danemarca despre jucătoarele României, după victoria la...
Ce s-a scris în presa din Danemarca despre jucătoarele României, după victoria la 16 goluri diferență
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Andreea Bălan, în lacrimi! Vestea uriaşă pe care a dat-o îndrăgita cântăreaţă, alături...
Andreea Bălan, în lacrimi! Vestea uriaşă pe care a dat-o îndrăgita cântăreaţă, alături de iubitul ei, Victor Cornea
Elon Musk, redus la tăcere atunci când cineva a găsit o hibă în...
Elon Musk, redus la tăcere atunci când cineva a găsit o hibă în planul său de a coloniza planeta Marte. Despre ce este vorba
A izbucnit scandalul după moartea Ronei Hartner. Cu cine vrea fiica artistei să...
A izbucnit scandalul după moartea Ronei Hartner. Cu cine vrea fiica artistei să locuiască
PENSII MAJORATE CU 70%! Președintele Casei de Pensii a spus abia acum, la...
PENSII MAJORATE CU 70%! Președintele Casei de Pensii a spus abia acum, la final de an
Familia Regală câștigă disputa cu Statul. Instanța a decis acordarea compensațiilor pentru pădurile...
Familia Regală câștigă disputa cu Statul. Instanța a decis acordarea compensațiilor pentru pădurile protejate
Gogoașă din ”Trăsniții NATO” tot mai aproape de sfârșit! Actorul se luptă cu...
Gogoașă din ”Trăsniții NATO” tot mai aproape de sfârșit! Actorul se luptă cu aceeași boală care a răpus-o pe Rona Hartner! ”Să mai prind măcar 5 ani”
IMAGINI RARE cu fiul cel mare al Nicoletei Luciu. Detaliul care a atras...
IMAGINI RARE cu fiul cel mare al Nicoletei Luciu. Detaliul care a atras atenția tuturor celor care au văzut pozele
Un polițist și-a prins soția în apartament cu amantul. Au urmat scene de...
Un polițist și-a prins soția în apartament cu amantul. Au urmat scene de groază, bărbatul fiind grav rănit
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc...
Cele 2 zodii care au noroc în toate în luna ianuarie. Se lipesc banii de ele și se schimbă totul la locul de muncă
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural...
Care e pluralul substantivelor 'macrou' și 'sânge'? Cele mai ciudate forme de plural din limba română