Life

Ce aliment a evitat Mihai Șora. Care a fost secretul longevității sale: “Atât de simplu”

Mihai Șora a murit la 106 ani, iar acum ceva timp a dezvăluit secretul longevității sale. Filosoful a evitat un anumit aliment.
25.02.2023 | 22:24
Ce aliment a evitat Mihai Sora Care a fost secretul longevitatii sale Atat de simplu
Alimentul pe care Mihai Șora l-a evitat. Sursa foto: Inquam Photos / Bogdan-Ioan Buda
ADVERTISEMENT

Mihai Șora s-a stins din viață la vârsta de 106 ani, iar secretul longevității sale este faptul că a evitat un anumit aliment toată viața. Filosoful și eseistul român a avut un stil de viață echilibrat.

Ce aliment a evitat Mihai Șora. Filosoful a trăit 106 ani

Regretatul filosof și eseist român a murit în cursul zilei de sâmbătă, 25 februarie 2023. Anunțul decesului a fost făcut pe pagina sa de Facebook, iar vestea i-a întristat profund pe cei care l-au apreciat. Luiza Palanciuc, soția acestuia, este cea care a făcut anunțul.

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului, mulți s-au întrebat cum a reușit Mihai Șora să ajungă la vârsta de 106 ani. Acum ceva timp, filosoful a dezvăluit secretul care l-a ajutat să trăiască atât de mult. La momentul respectiv, eseistul a spus că totul ține de felul în care se alimentează.

Acest lucru se referă la produsele din alimentația sa, precum și la emoții. “Refuz să mănânc suferințe și agonii. Atât de simplu.”, a declarat Mihai Șora cu câțiva ani în urmă, potrivit mediaflux.ro.

ADVERTISEMENT

La momentul respectiv, Mihai Șora a mai spus că nu consumă niciun fel de carne de ani buni. Tot atunci, filosoful a vorbit despre cât de importantă este o alimentație echilibrată. În același timp, acesta a ținut să precizeze că nu îi judecă pe cei care consumă acest aliment.

“Ca orice relație, și cea cu mâncarea se deprinde și se educă. Sau nu. Poți face din ea o meserie, pasiunea vieții tale, după cum se poate întâmpla să devină o nevroză, obsesia care îți încalecă existența (și te face să ratezi exact ceea ce este important).

ADVERTISEMENT

Ce vreau să spun acum, rapid și fără multă teorie, este că, într-adevăr, nu mai mănânc carne de ani buni. Mă grăbesc să adaug, însă, și această evidență: nu ne naștem vegetarieni. Nu m-aș grăbi, așadar, să-i învinovățesc pe cei ce adoră chiftelele sau caltaboșii.

Nu sar din avion dacă, lângă mazărea sleită, orezul uscat ori frunza de salată, stă cuminte în farfurie o bucățică de carne (tare ca piatra, oricum, și nemestecabilă)”, a mai spus regretatul filosof.

ADVERTISEMENT

Mihai Șora a murit la 106 ani

Mihai Șora a murit la 106 ani, iar decesul său i-a întristat pe cei care i-au apreciat munca, dar și faptul că a fost un adevărat simbol al decenței la noi în țară. Mai multe persoane publice din România, printre care și politicieni, au avut reacții după aflarea veștii.

De asemenea, soția regretatului filosof a postat un mesaj dureros în mediul online. Cei doi s-au căsătorit în 2014, Luiza Palanciuc fiind cu 56 de ani mai tânără decât cel care i-a fost partener de viață în ultimii ani.

“Iubitule, ai fost fericire pură: nu doar un om frumos, ci Frumusețea însăși, credința, nădejdea și dragostea, cum spune cuvântul apostolic. Și niciodată nu-ți voi fi îndeajuns de recunoscătoare pentru tot ce mi-ai dăruit timp de aproape două decenii.

Tu m-ai scos de pe șinele destinului meu și m-ai legat ireversibil și armonios de al tău, cu o grație de care numai tu erai capabil și pe care nu mulți pământeni o pot cuprinde cu mintea sau cu inima”, este mesajul postat de soția regretatului filosof, pe pagina sa de Facebook.

ADVERTISEMENT