Life

Ce alimente e bine să mănânci în fiecare lună. Lista surprinzătoare a Sandei Marin

Ce produse recomanda Sanda Marin în perioada sa de glorie. Meniul neașteptat pe care îl avea scriitoarea în fiecare lună.
21.04.2023 | 17:10
Ce alimente e bine sa mananci in fiecare luna Lista surprinzatoare a Sandei Marin
Ce produse recomanda Sanda Marin în perioada sa de glorie. Meniul neașteptat pe care îl avea scriitoarea în fiecare lună. Sursa foto: Wikipedia.org
ADVERTISEMENT

Ce alimente e bine să mănânci în fiecare lună. Lista surprinzătoare a autoarei volumului Carte de bucate. Scriitoarea din Iași, pe numele său adevărat Cecilia Maria Simionescu (Zapan după căsătorie), a spus ce e indicat să mâncăm în funcție de anotimp.

Ce produse recomanda Sanda Marin în perioada sa de glorie. Meniul neașteptat pe care îl avea scriitoarea în fiecare lună

Sanda Marin are o serie de produse pe care le recomandă în publicația sa. Potrivit historia.ro, aceasta avea un meniu neașteptat în fiecare lună. În ianuarie le recomanda oamenilor să consume ciorbă de sfeclă, tocană de purcel și budincă de griș.

ADVERTISEMENT

A doua lună din an este perfectă pentru cartofi cu smântână și frigănele, mititei și ștrudel cu brânză. Sursa menționată mai arată că, în martie scriitoarea îi sfătuia pe oameni să consume salată de măsline, purcel de lapte la tavă și cataif cu frișcă.

De asemenea, luna aprilie este perfectă pentru sufle de brânză, frigărui de rinichi cu cartofi și salată, cât și tarte cu marmeladă, în timp ce în mai sunt indicate scrumbiile de Dunăre la tavă, puiul cu smântână și compotul de căpșuni.

ADVERTISEMENT

În iunie e bine să măncâm sufle de fasole verde, cotlete de porc cu sos picant și baclava. În iulie sunt perfecți racii fierți, gâsca umplută cu macaroane și tortul de ciocolată. Pentru august Sanda Marin spunea că sunt bune supa de roșii, ghiveciul de carne și plăcințele cu prune.

Sanda Marin, sfaturi alimentare pentru toamnă și iarnă

Sanda Marin continuă seria sfaturilor alimentare pentru toamnă și iarnă. În luna septembrie scriitoarea le recomanda oamenilor să consume guvizi prăjiți, vinete cu carne și tartă cu mac, în timp ce în octombrie meniul era compus din raci prăjiți, gulii umplute și plăcintă cu brânză.

ADVERTISEMENT

De asemenea, autoarea uneia dintre cele mai publicate rețetare românești spunea că în noiembrie este indicat să se axăm pe supă de dovleac, sarmale de crupe de porumb, iar la desert pe cornulețe cu marmeladă.

A doua lună de iarnă, care este una foarte friguroasă, are nevoie de produse alimentare consistente. Printre acestea se află, susține Sanda Marin, supa groasă de fasole, țelina umplută cu carne și cartofii de ciocolată.

ADVERTISEMENT

Cine a fost Sanda Marin

Sanda Marin s-a născut în anul 1900, la Iași, într-o familie de intelectuali. Tatăl său a fost profesor universitar, geograf, naturalist și paleontolog. Figura paternă este cel care a trimis-o să studieze pianul la Paris.

De-a lungul vieții sale a vorbit fluent limba germana, franceza și engleza și a fost pasionată de gastronomie. A scris Carte de bucate pentru că era nemulţumită de volumele culinare care erau pe piață la vremea respectivă.

În plus, a avut o dorință foarte mare de a arăta omenirii că pentru gătit este necesar să manifești o vocație. Nu a semnat cu numele real pentru că s-a temut că volumul său nu va fi unul popular printre români.

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone....
O masă de aer rece deasupra României a readus iarna în unele zone. De când revine căldura
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca...
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: Vorbeşte cu extratereştrii
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de...
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de ani: "Tot am mai încercat, dar nu pot!"
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Cine s-a răzbunat pe Simona Halep. El este „iubitul” de 57 de ani
Cine s-a răzbunat pe Simona Halep. El este „iubitul” de 57 de ani
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor...
4 zodii dau lovitura la începutul verii. Din iunie, proiectele și dorințele lor încep să se concretizeze