Life

Ce alimente pot fi consumate chiar dacă au mucegăit. Experții garantează pentru ele

Specialiștii ne spun ce alimente pot fi consumate chiar dacă au mucegăit. Cu toții ne ferim de ele, deși nu trebuie.
16.02.2024 | 17:12
Ce alimente pot fi consumate chiar daca au mucegait Expertii garanteaza pentru ele
Ce alimente pot fi consumate chiar dacă au mucegăit. Specialiștii ne oferă sfaturi Sursa foto: Google
ADVERTISEMENT

Atunci când vine vorba de persibilitatea unui aliment, românii sunt foarte atenți. Însă, în urma unor studii amănunțite experții au descoperit ce alimente pot fi consumate cu încredere chiar dacă au mucegăit.

Ce alimente pot fi consumate chiar dacă au mucegăit

Siguranța alimentară este un subiect căruia îi acordăm foarte multă atenție. Specialiștii au făcut niște noi descoperiri și ne spun care sunt diferențele între un produs proaspăt de consum și un produs alterat.

ADVERTISEMENT

Datorită prețurile piperate din comerț, românii se feresc de risipa alimentară și nu mai aruncă mâncarea cu aceiași lejeritate de dinainte. Acest fapt îi face pe români să fie mai permisivi în ceea ce privește termenul de valabilitate al unui produs.

Însă,un doctor renumit, expert în siguranța alimentelor, din Florida spune cu voce tare că trebuie să punem pe primul loc sănătatea și să nu ne lăsam atrași de prețurile mici de la raft.

ADVERTISEMENT

Doctorul Keith Schneider recunoaște că prețurile s-au mărit substanțial. El ne recomandă să aruncăm fără să stăm pe gânduri produsele care au expirat.

Acesta este foarte îngrijorat. De-a lungul timpului a constat că cei mai mulții oameni sunt dispuși să își riște sănătatea, în loc să cumpere alte alimente aflate în termenul de valabilitate.

ADVERTISEMENT

Specialiștul ne- a oferit și câteva recomandări. Spre exemplu, ne spune că trebuie să acordăm mai multă atenție la culoarea și textura mâncării, dar și la mirosul acesteia.

Totodată, bacteriile nu sunt vizibile cu ochiul liber. Aceastea se dezvoltă pe alimente, chiar și atunci când nu ne așteptăm. Așadar, mucegaiul crește pe alimente și trece neobservat.

ADVERTISEMENT

Ce este mucegaiul

Mucegaiul face parte din familia ciupercilor și are un rol crucial în descompunerea produselor alimentare. De cele mai multe ori, crește în zonele umede și calde. Sporii produși de această ciupercă ajung și în aer, iar asta poate aduce probleme serioase de sănătate.

De asemnea, anumite tipuri de mucegai pot dezvolta micotoxine.  Acestea provoacă tulburări intestinale, stări de greață, dar și boli grave. Spre exemplu, anumite tipuri de cancer, dar și leziuni ale unor organe, toate acestea ajungând să dăuneze în timp.

ADVERTISEMENT
Tags: